V soboto 7. 7. 2018 se je zgodila letošnja prva društvena tekma v kategoriji 3GUN.

Ob 8h zjutraj smo že pričeli s pripravo proge na za to že običajni spodnji trasi strelišča. Za razliko od lani je bila trasa postavljena precej drugače, gibanje je potekalo v drugo smer, osvežena pa je bila tudi z nekaj novimi predmeti, izstopala je recimo tankovska ovira, ni pa manjkala niti lanska uspešnica – gugalnica.

Vreme nam je bilo iz ure v uro bolj naklonjeno, in če je še zjutraj kazalo da bo mraz in oblačno (saj veste kaj pravijo za Bloke – »pozimi je mraz, poleti pa je hladno«), smo kmalu slačili jakne in iskali senco.

Tekma pod taktirko Samota Debevca in v sodniški izvedbi Janeza Prebila je potekala izredno gladko, k čemur je pripomoglo tudi – glede na lansko sezono – »le« 25 prijavljenih. Ker ni bilo časovnega pritiska, je bila tekma res uživaška in prijetna. Najprej nas je Janez popeljal čez progo, in razložil tudi novo različico pravilnika za tekme 3GUN.

Vseeno pa ležernost ni upočasnila tekmovalcev, saj smo se vsi po svojih zmogljivostih zagnali in poskušali iztržiti najboljši rezultat. Trasa se je pričela s streljanjem v 8 padajočih kovinskih tarč s šibrenico – a paziti je bilo treba na nekaj kar blizu postavljenih no-shoot preprek. Sledil je krajši a ovinkast tek do tankovske ovire, iz katere je bilo potrebno ustreliti nekaj bližnjih in dve bolj oddaljeni tarči, nato pa se premakniti še na bližnjo leseno drčo in dve oddaljeni tarči zadeti še z nje. Sledil je še pištolski obračun najprej iz gugalnice – na tarče z izredno agresivno postavljenimi no-shoot conami – nato pa še izza paravana, stoječ na mestu v avtomobilski pnevmatiki z nagibanjem na levo in desno. Pogosta uporaba no-shoot ovir je res popestrila tekmo.

Kot običajno smo tekmovali v treh kategorijah – standard, open in seniorji.

Na zgornji trasi strelišča je sočasno potekal trening kolegov iz SCL. Ker jih je bilo prisotnih le peščica, smo zraven postavili še nekaj tarč za trening pištole in pap. Aktivnosti smo zaključili povsem po urniku, in do 14h pospravili in zapustili strelišče, debriefing pa nadaljevali v že tradicionalni Bazi.

Čestitke zmagovalcem!

Rezultati tekme in galerija slik dogodka.

V nadaljevanju leta bosta sledili še dve posamezni tekmi.

Jaka M.

 

SD1991
Zveza društev za precizno in dinamično streljanje
moris
zsč
polenar tactical
Slovenska vojska