Med 24. in 26.3.2017, je policijsko veteransko društvo Sever za Notranjsko in primorsko, na strelišču v Črnotičih pripravilo strelsko tekmo, ki je za razliko od običajnih vključevala le eno progo čez celo strelišče.

Tekmovati je bilo možno s kratkocevnim orožjem ali kombinirano s kratkocevnim in dolgocevnim orožjem. Tekme se je udeležilo 57 tekmovalcev, naročeni pa smo bili po nekaj strelcev na uro. Preden se je strelec podal na progo, nam je bilo le predstavljeno kako je omejena proga, strelne in nestrelne tarče in izrečen stavek »pripravljeni bodite na vse«. Na progi smo se srečali tako z kovinskimi tarčami kot papirnatimi tarčami, vse pa so vključevale strelne in nestrelne tarče. Na progi so bila pripravljena tudi presenečenja, vključno s simulacijo improvizirane eksplozivne naprave.

Nad pripravljenim smo bili navdušeni, saj ni pogosto, da se lahko soočimo s tako dolgo progo ali s progo, kjer si tarč ne moremo ogledati vnaprej in nam je zato presenečenje. Naj omenim še, da so se fantje iz PVD Sever zelo potrudili za pripravo proge, v namen tekme so namreč dve steni med linijami odprli. Tako da, gre izredna pohvala in zahvala organizatorju za organizacijo tekme na takšnem nivoju.

Ker se je tekmovanje raztezalo čez celoten konec tedna, ni bilo nobene podelitve. Nekaj izsekov iz posnetkov iz prvoosebne perspektive je v galeriji google+, rezultati pa v spodnjih priponkah.

 

Matevž Miklavc

SD1991
Zveza društev za precizno in dinamično streljanje
moris
zsč
polenar tactical
Slovenska vojska