V soboto 15. aprila 2017 smo izvedli 1. tekmo 3GUN lige SD1991. Slabša vremenska napoved ni vplivala prav veliko na število prisotnih glede na prijave. Le štirim od 39ih ni uspelo priti. Pravi športni duh. Izkazalo pa se je, da se ob takem navdušenju in dobrem vzdušju tudi vreme lahko spremeni. Po prihodu najzgodnejših na teren strelišča Mačkovec v Bohinjski Beli, ko je uspelo postaviti progo je dež nežno pozdravil vse prisotne skozi predstavitev varnostnih, tekmovalnih in sodniških pravil ter skozi pregled proge. Ob začetku tekmovanja pa se je dež umaknil in tako je ostalo vse do konca tekme.
Je pa vreme vplivalo na postavitev proge. Zaradi mokrega terena se ni vtekavalo v globino strelišča ampak le vzdolž strelske linije.
Začetek je bil ponovno z potezno šibrenico na skrajni levi. Tarč 12, omejeno število nabojev na 14. Polnjenje in spopad s tarčami poljubno vzdolž linije, pozornost je veljala varnostnemu kotu. “Pumpo” se je odložilo v pripravljen plastični sod in na mizi je že čakala puška in zraven nabojnik. Najprej 3 karton tarče, premik in še spopad z štirimi kovinskimi. Vse po 3 strele na tarčo. Za pomoč je bila na voljo lesena podlaga – paleta, kjer smo lahko streljali leže. Ni bilo obvezno. Prav tako ni bila obvezna menjava ob omejitvi 40 nabojev. Nadalje pa je po odložitvi puške v naslednji sod sledila še preizkušnja z pištolo. Najprej spet 3 karton tarče in potem še 10 malih kovinskih.

Odstreljalo nas je 35 tekmovalcev in potek proge ter omejitve streliva so pripomogle, da smo izvedli tekmo v razpoložljivem času. Izkušnje iz prve predstavitvene tekme so se še izkazale za dragocene. Prav tako pri evidenci. Dodatne kontrole na število strelov za oceno in dvojno štetje z Excel tabelo ter z aplikacijo so zmanjšale možnost napak na minimum. Občutek nadzora je bil popoln in dober zato je od konca tekme do natisnjenih in objavljenih rezultatov minilo le 10 minut.

Sama razglasitev z podelitvijo priznanj je potekala po pospravljanju strelišča. Iskrene čestitke zmagovalcem in se že veselimo druge 3GUN tekme.

Galerija je ogromna saj se je naš fotograf Žirc izkazal in res ujel v objektiv prav vsakega tekmovalca. Na voljo v Google galeriji.

LP Ludvik

Rezultati? V obliki PDF dokumenta.

SD1991
Zveza društev za precizno in dinamično streljanje
moris
zsč
polenar tactical
Slovenska vojska