7. 4. 2018 se je na strelišču Črnotiče odvila prva tekma za državno prvenstvo SZDS letos. Tekme se je udeležilo kar 118 tekmovalcev iz Slovenije, Hrvaške in Italije. Veliko število tekmovalcev je celotno tekmo kar podaljšalo, kljub dobri praksi skupin, ki skupaj hodijo od staga do staga.

Organizator je pripravil zelo razgibano in tehnično zahtevno tekmo. Streljali smo na primer v kazinoju, sede, s kartami v rokah, mimo krupjeja, na roparje oziroma kovinsko tarčo, ki je bila postavljena tik pred (večkrat ustreljeno) nestrelno tarčo, naprej pa smo se spopadli s preostalimi tarčami/roparji v premiku v kritje in iz kritja. Na zadnjem stagu smo morali v gibanju nazaj v tarčo ustreliti pet strelov v trup in enega v glavo, nato eno iz kritja, potem pa se dvakrat skozi okna spopasti s paroma tarč v taktičnem zaporedju. Na stagu štiri, smo pričeli z praznim orožjem, po pisku pa se sede in enoročno iz kombija spopadli s tremi tarčami, sledila je menjava in premik v kritje, kjer sta nas čakali dve tarči in nato še na drugo stran, do zadnjih treh. Na tretjem (po mojem mnenju tehnično najtežjem) stagu, smo začeli s pištolo v roki, v drugi roki, pa smo držali vrvično kljuko vrat, za katerimi nas je že čakala prva tarča, nato pa smo se premikali skozi hodnike in se spopadli še s šestimi tarčami, ki so se nam sproti odkrivale, končali pa smo s spopadom na zadnjo tarčo skozi malo okno.

Tekma je bila tehnično zahtevna tako, da so sodniki zaradi varnostnih in drugih razlogov diskvalificirali kar 8 dobrih strelcev.

Kljub tako zahtevnim pogojem, smo člani našega društva dosegli dobre rezultate; Nejc Kozamernik je v kategoriji ESP – Sharpshooter osvojil drugo mesto, Matevž Miklavc v SSP – Sharpshooter peto mesto, Gradišnik Dejan pa v SSP – Novice tretje mesto.

V kategoriji novice organizator ne podeljuje medalj, vendar je Dejan pokazal, da jo na naslednji tekmi že lahko odnese.

Formirali smo tudi ekipo za skupen rezultat. K skupnem rezultatu štejejo najboljši trije rezultati od ekipe, ki pa so nam v težki konkurenci prinesli skupno tretje mesto.

Galerija slik.

Matevž Miklavc

SD1991
Zveza društev za precizno in dinamično streljanje
moris
zsč
polenar tactical
Slovenska vojska