V soboto, 1. 9. 2018, smo se zbrali na strelišču SD 111 v Kamniku in odstrelili drugo letošnjo 3 gun tekmo.

Začnimo z vremenom – obilno deževje, ki je vztrajalo večino dneva – pravo vreme za preživljanje časa pod streho. K sreči so nas prijatelji iz SD 111 razveselili z organizacijo tekme v zaprtem prostoru, tako da smo lahko kvalitetno izkoristili tekmovalno obarvano soboto.

Nadaljujmo z organizacijo – organizatorji so nam pripravili stage, ki je strelca preizkusil v različnih strelskih položajih s tremi različnimi vrstami orožja; pištola, dolgocevno orožje ter šibrenica. Vsega skupaj smo našteli 26 tarč, za katere smo v povprečju potrebovali 2 minuti, le najboljši so se približali času minute in pol. Ker je strelišče zaprto med 4 stene in pod streho je bil tokrat velik poudarek na varnosti. Sodniki so bili strogi glede varnega rokovanja, kar se je na koncu izrazilo v treh upravičeno dosojenih DQ-ih.

Tekme se je udeležilo 26 strelcev, tokrat žal brez ženske udeležbe. Razvrščeni so bili v dve kategoriji, “Standard” in “Open”. Med strelci v “Standard” je slavil Žiga Polajnar (SD 1991), medtem ko je v “Open” zlato odnesel član SD 111 Nik Žener.    Rezultati

Vrhunec dneva za nekatere (predvsem za Blaža) pa je prišel malo po 14. uri, ko je na vrsto prišla Pogostitev. Pogostitev pišem z veliko začetnico, saj smo bili tokrat deležni 27 kg izvrstno pečenega odojka, ki nam ga je pripravil pravi mojster žara.

Da zaključim, odlično organizirana tekma z zanimivim stage-om ter slastnim kosilom ob koncu. Hvala organizatorjem in čestitke vsem tekmovalcem. Luštno smo se imeli.

Utrinki v obliki google galerije.

Andrej O.

SD1991
Zveza društev za precizno in dinamično streljanje
moris
zsč
polenar tactical
Slovenska vojska