V petek, 13. 10., in soboto, 14. 10., se je na strelišču Agnez v Ostrem v Trbovljah odvilo jubilejno 20. državno prvenstvo ZSČ v preciznem streljanju s pištolo velikega kalibra. Tekmovanja se je udeležilo skupno 195 strelk in strelcev, med njimi tudi dva člana našega društva.

Tekmovanje je bilo razdeljeno na dva dneva. Petek je bil rezerviran za pripadnike SV, MNZ in organe na strelišču, v soboto pa smo svojo priložnost dobili še ostali. Začela se je z dokaj hladnim in pošteno meglenim jutrom, tako da so prvi tekmovalci dejansko streljali skozi meglo. Ta se je sicer relativno hitro umaknila, sonce pa se vseeno ni prikazalo do popoldneva, ko se je končno naredil prav prijeten dan.

Prvenstvo je bilo na splošno odlično organizirano. Serije so se začenjale skoraj do minute natančno po v naprej sestavljeni mikročasovnici, ki smo jo tekmovalci dobili dva dni prej. Osebno me je presenetilo le dejstvo, da nihče ni kontroliral dokaj natančno določenih zahtev po orožju in strelivu. Prav tako ni bil možen ogled tarč niti po poizkusni niti med tekmovalnimi serijami. Zaradi tega seveda tekma poteka hitreje, ampak če na to nisi pripravljen zna biti zadeva rahlo zoprna. Še dobro, da mi je strelec iz sosednje linije občasno posodil daljnogled, da sem vsaj približno vedel kje sem.

Skupno sva zasedla Matej Hajdinjak 53. mesto in jaz 63. Zame je to bil tudi sploh prvi nastop na strelskem tekmovanju. Lahko rečem, da sem z njim zelo zadovoljen. Izenačil sem svoj najboljši rezultat s treninga in postavil osebni rekord v eni seriji. Glede na rahlo tremo pred nastopom, pištolo namenjeno dinamiki, predvsem pa na moj dosedanji strelski staž si kaj več tudi ne bi mogel želeti.

…no ja, lahko v zadnji seriji ne bi popustil in bil uvrščen še kakšnih 10 mest višje, ampak nekaj pa more ostati za naslednjič. 🙂

Nekaj slik.

Rok Kuklec

SD1991
Zveza društev za precizno in dinamično streljanje
moris
zsč
polenar tactical
Slovenska vojska