V soboto 12.5 se je na strelišču Crngrob odvila polfinalna tekma (II. raven) v streljanju z vojaško puško M48 za območje zahod. Na tekmo se je uvrstilo pet najboljših ekip prvega kroga tekmovanj iz štirih posameznih območij zahodne regije. Skupno je nastopilo 18 ekip (trojk), dve ekipi pa sta ostali »pogrešani v akciji«.

Za razliko od prvega kroga, so se tokrat strelna mesta in vrstni red ekip izžrebala neposredno pred začetkom tekme. Druga pravila so ostala nespremenjena. Torej, vsak tekmovalec dobi 5 poizkusnih strelov in nato 10 strelov za oceno. Strelja se leže iz naslona, brez dodatnih strelskih pripomočkov.

Sama tekma je, lahko bi rekli že tradicionalno, potekala brez zapletov in z bliskovito hitrostjo. K temu je pripomogla dobra organizacija, majhno število povečini že izkušenih ekip in pa v določeni meri tudi člani SD1991, ki smo bili udeleženi v sodniški ekipi in ekipah za vodenje linije in pomoči pri štetju zadetkov.

Manjša zamuda se je zgodila le pred uradno razglasitvijo rezultatov. Na to je bilo, zaradi pritožbe ene izmed ekip, potrebno počakati nekoliko dlje kot običajno. Tekmovalec je namreč v svoji tarči naštel 11 zadetkov namesto 10. To mu je pokvarilo sicer zelo dobro uvrstitev, ampak pravila tekmovanja so v takih primerih jasna in sodniška ekipa ni imela druge izbire, kot da pritožbo zavrne.

Po razrešitvi pritožbe je seveda sledila podelitev odličij najboljšim. Od ekip z našimi člani, se je z zlatom okitila ekipa »SD1991 – Z lahkoto«, kar bi tudi že lahko imenovali tradicionalno 😊, s srebrom pa ekipa »Mušakarji«. V posamični konkurenci je 3. mesto osvojil Ludvik Filipič.

Najboljše ekipe:

1.       SD1991 – Z lahkoto

2.       Mušakarji

3.       Društvo Ostrostrelcev

4.       SŠD Burja

5.       3 Dobri strelci

Najboljši posamezniki:

1.       Miha Marolt

2.       Igor Jarc

3.       Ludvik Filipič

Finalno tekmovanje je načrtovano 15. septembra na strelišču CRNGROB.

in še nekaj slik v google+ galeriji.

Rok Kuklec

SD1991
Zveza društev za precizno in dinamično streljanje
moris
zsč
polenar tactical
Slovenska vojska