V soboto 15. 09. 2018 se je na strelišču SV Crngrob pri Škofji Loki, odvilo zadnje dejanje državnega prvenstva v streljanju z vojaško puško M 48, ki ga tradicionalno organizira SV. Na finalno tekmovanje se je uvrstilo 10 najboljših ekip iz Slovenije in zopet smo lahko držali pesti za kar dve naši ekipi. Ekipo SD 1991 – Z LAHKOTO so sestavljali lanskoletni prvaki: Matej Hajdinjak, Ludvik Filipič in pa Samo Debevec. Za ekipo MUŠAKARJI pa sta streljala naša Janez Prebil in Igor Ebner, ter kolega Igor Jarc iz SCL.

Na koncu tekmovanja smo se zopet veselili odličnih rezultatov, ki so bili skorajda identični lanskoletnim. MUŠAKARJI so zasedli 9. mesto, čemur pa je najbolj pripomogla »skurjena« puška enega izmed tekmovalcev. Matej Hajdinjak je v posamični konkurenci zasedel odlično tretje mesto, ekipa SD 1991 – Z LAHKOTO, pa je zopet osvojila naslov državnega prvaka! In to brez pomoči sodnikov!

To šalo lahko upravičeno zapišem, ker smo člani našega društva sodili večino kvalifikacijskih tekem zahodnega dela tekmovanja in že v začetku leta bili določeni kot sodniška služba za sojenje finala državnega prvenstva. In, glede na besede zahvale in priznanja ob koncu tekmovanja lahko rečem, da tudi upravičeno!

Slavje pa je trajalo »le eno pivo«. Janez, Ludvik in Samo so pohiteli »k svojim enotam« v Pivko, kjer je že potekal 12. Festival vojaške zgodovine. Prav tako Matej, ki je s svojim helikopterjem prevažal enoto ESD, ki je prav tako nastopala na Festivalu. Tako so si lahko dali duška šele v nedeljo popoldne, ko se je končala prireditev in je helikopter dva krat v hitrem in nizkem preletu, gromoglasno pozdravil celotno ekipo sodelujočih, ki so huronsko vrnili pozdrav.

Čas slavja se je začel. Res vražji fantje, tile iz SD 1991!!!

Rezultati ekipno in posamično, ter še nekaj slik.

IGOR

SD1991
Zveza društev za precizno in dinamično streljanje
moris
zsč
polenar tactical
Slovenska vojska