Tekmovanje z vojaško puško M48 v organizaciji slovenske vojske se je za leto 2017 zaključilo v soboto, 21.10.2017 na strelišču SV v Mačkovcih v Pomurju. V finale sta se skozi prva dva kroga tekmovanja prebili kar 2 naši ekipi. To sta ekipa SD1991 – Južna meja v sestavi Ivo DRŽANČ, Boštjan UMEK in Sandi FUKS ter ekipa SD1991 – Z lahkoto , ki pa so jo sestavljali člani Samo DEBEVEC, Matej HAJDINJAK in Ludvik FILIPIČ.

Tekmovanje pridobiva na priljubljenosti in se ga je letos v prvem krogu udeležilo čez 500 ekip kar pomeni preko 1500 tekmovalcev. V finalu pa se sreča 10 najboljših ekip.

Zaradi oddaljenosti strelišča smo s tekmovanjem začeli ob hvaležni 10:00 uri. Ravnoprav, saj se je megla dvignila šele tedaj.

Po nagovoru so stekle prijave in evidentiranje ekip, TRO in tekma se je lahko pričela. Hkrati sta tekmovali po dve ekipi na enkrat. Naslon je bil na voljo ali vreče peska ali leseno, vsak si je izbral po želji. Seveda so bila pravila enaka. Leže na 100m s petimi poizkusnimi streli nato 10 za oceno.

Ekipi SD1991 – Z lahkoto je uspelo celo zmagati. Daleč najboljši posameznik je bil naš član in seveda tudi pripadnik zmagovite ekipe, Matej HAJDINJAK, ki je z naskokom šestih krogov z rezultatom 95 krogov absolutno triumfiral. Bravo in čestitke. Njegova natančnost je tudi prevladala za zmago ekipe, saj je drugo uvrščena ekipa imela enako število krogov vendar manj “mušev”.

Ekipa SD1991 – Južna meja pa je dosegla 9.mesto. Zadnji pa le niso bili, saj je ena ekipa odpovedala udeležbo in jih ni bilo.

Čestitke ekipi in Mateju ter seveda poziv na ubranitev naslova prihodnje leto.

Slike so objavljene v google+ galeriji.

Ludvik

Povezava do članka Slovenske vojske.

SD1991
Zveza društev za precizno in dinamično streljanje
moris
zsč
polenar tactical
Slovenska vojska