V soboto 28. 7. 2018 smo se udeležili IASC tekme, Car shooting na strelišču v kamnolomu Griža. Iz SD 1991 se je tekme udeležilo 5 strelcev, udeležba pa je bila omejena na 40 strelcev, naročenih po 4 na uro.

Organizator je pripravil tekmo kakršne se večina udeležencev še ni udeležila. Streljali smo namreč iz premikajočega se avtomobila, na kar 40 tarč na enem samem neprekinjenem stagu. Vsak strelec je imel v avtu, poleg voznika/sodnika, še 2 organizacijska pomagača, ki sta strelcu polnila okvirje med vožnjo. Tarče so bile zaradi varnosti postavljene izključno na desni strani poti avta, strelec pa se je z njimi spopadal skozi sovoznikovo odprto okno, s po minimalno dvema streloma na vsako tarčo. Večina tarč je bila postavljenih v levih ovinkih, kar je pomenilo, da so šle zelo hitro mimo, vmes pa so nam nastavili še nekaj talcev. Med nizi 4-6 tarč, je bilo potrebno delati taktične menjave, kar nam je vsem olajšalo streljanje, saj nikoli nismo ostali prazni v ovinkih, ko je bilo že tako komaj dovolj časa za streljanje na vse tarče.

Ker ni bilo mogoče zagotoviti identične vožnje, se tokrat za rezultat čas ni upošteval, ampak samo pribitki. Kljub vsemu pa je nekaterim uspelo zadeti nekaj jollyjev.

V skupnem seštevku se je iz društva najbolje odrezal Žiga Polajnar, ki je med vsemi strelci dosegel 4. mesto, v kategoriji LD pa 3. mesto. Manca Vrhovnik je osvojila v kategoriji SD-DA 10. mesto, v kategoriji SD-SA, pa je 1. mesto osvojil Aljaž Kozamernik, 2. Matevž Miklavc in 4. Nejc Kozamernik.

Po tekmi so nas za malico posladkali še s palačinkami in sladoledom. Tekma je bila definitivno posebno doživetje in kljub zahtevnim pogojem in varnostnim zahtevam odlično organizirana.

Rezultati in nekaj slik iz prvoosebne perspektive.

Matevž

SD1991
Zveza društev za precizno in dinamično streljanje
moris
zsč
polenar tactical
Slovenska vojska