Kljub slabšemu vremenu, smo se člani SD 1991 odpravili na tekmovanje v Mokronog, kjer smo dan pričeli z obvezno prijavo tekmovalcev in ekip. Po nagovoru organizatorja, smo se odpravili na prizorišče, se opremili in seznanili s streliščem.

Športnih strelcev je bilo veliko, prav tako tudi postavljenih prog. Naši gostitelji so se zelo potrudili in organizirali kar 7 prog, na katerih smo morali v določenem vrstnem redu podirati kovinske tarče. Proge so bile zelo zanimive, na nekaterih si le stal in podiral tarče, na drugih pa si moral narediti več premikov, da so se odkrile vse tarče. Progo je bilo potrebno odstreliti tri krat zapovrstjo, od tega sta se štela dva najboljša časa. To pomeni, da je bilo ta dan streljanja čez glavo! Veseli smo bili tudi zelo dobre družbe športnih strelcev Strelskega društva 1991. Bili smo namreč pohvaljeni s strani sodnikov, da zelo hitro postavljamo tarče za naslednjega strelca in pa za fair play!

Tekmovalci so se pomerili tudi v panogi PCC, kjer je z odliko odnesel pokal za prvo mesto Žiga Polajnar, ter Manca Vrhovnik, ki si je prislužila medaljo za drugo mesto v  ženski kategoriji.

Dan in druženje smo zaključili s pogostitvijo, ter podelitvijo nagrad. Tekma je bila odlična, tako v organizacijskem smislu, kot tudi strelskem. Prav tako tudi družba.

Rezultati PPC, Iron, Optic, ekipe.

Grega

SD1991
Zveza društev za precizno in dinamično streljanje
moris
zsč
polenar tactical
Slovenska vojska