Tekmovanje je bilo namenjeno vsem članom združenja Sever, slovenskim policistom, pravosodnim policistom, pripadnikom vojske, varnostnikom in športnim strelcem.

Iz društva SD1991 se nas je tekme udeležilo 7 članov, od tega so trije tudi pomagali pri izvedbi tekmovanja kot sodniki združenja Sever. Tekmovalo se je tako v posamični kot v ekipni konkurenci. Končno število tekmovalcev je bilo 74, v trinajstih ekipah. Prišli so tudi gostje iz Hrvaške in Italije.

Organizatorji so nam pripravili 7 zanimivih prog, na katerih smo se spopadali z različnimi nalogami, kot so streljanje izza in iz avtomobilov, streljanje mimo premikajočega talca, selektivno streljanje tarč pravilne barve, ipd. Tekmovanje je potekalo tekoče, tudi vreme je sodelovalo.

Po končani tekmi smo se podružili ob pasulju s klobaso in na prijetnem soncu počakali rezultate. Z ekipo SD1991 s štirimi člani smo zasedli skupno sedmo mesto, preostali člani pa so v ekipi Sever1 osvojili zmago! V posamični razvrstitvi smo bili smo bili precej enakomerno razporejeni po celem seznamu, s tem da se je večina članov uvrstila v prvo dvajseterico.

Kot vedno, slike in rezultati (skupno, ekipno, moški) so (žal pa ne ravno najboljše/i).

Nejc V.

SD1991
Zveza društev za precizno in dinamično streljanje
moris
zsč
polenar tactical
Slovenska vojska