V nedeljo 22. 4. 2018 se je, v organizaciji ZSČ Brežice, na Bizeljskem odvilo četrto strelsko tekmovanje s prvo Slovensko pištolo REX ZERO 1. Okoli 70 tekmovalcev nas je bilo razdeljeno v skupaj 26 ekip – trojk. Barve društva smo tokrat zastopali Rok Kuklec, Ivo Držanč in Dejan Držanč.

Tekmovanje je potekalo na strelišču Lovske družine  Bizeljsko. Samo strelišče je pomaknjeno v gozd, kar je bilo v zelo lepem a rahlo vročem dnevu dobrodošlo. Na šestih strelnih mestih smo se najprej pomerili v streljanju z REX ZERO1, nato pa še z lastno pištolo. V obeh disciplinah smo imeli na voljo 5 poizkusnih strelov in 10 strelov za oceno. Dodatna strelska oprema je bila prepovedana.

Na splošno smo preživeli lepo nedeljo, potek je motila le »dezorganiziranost« organizatorjev, saj je bilo sprotno sestavljanje startne liste in ekip na trenutke dokaj kaotično. Na srečo število tekmovalcev ni bilo preveliko, tako da smo z uradnim delom tekmovanja uspeli zaključiti nekje do 13h.

Ekipno smo se uvrstili nekje v »zlato sredino«. V tekmovanju s pištolo REX ZERO 1 smo se uvrstili na 16. mesto, v tekmovanju z lastnim orožjem pa na 13. mesto in s tem zagotovili dovolj prostora za napredek naslednje leto. : )

In nekaj slik v google+ galeriji.

Rok K.

SD1991
Zveza društev za precizno in dinamično streljanje
moris
zsč
polenar tactical
Slovenska vojska