S peto 3 GUN tekmo po vrsti v Črnotičih, ki smo jo izpeljali v nedeljo 26. 11. 2017, smo uspešno zaključili našo interno ligo praktičnega streljanja s puško, pištolo in šibrenico. Zjutraj so nas na strelišču pričakali močan veter, sneg in dež. Zaradi padavin je bilo skoraj pol strelišča pod vodo, morala strelcev pa na dnu. Kljub vsem preprekam smo nekako le uspeli postaviti strelsko progo za tekmovanje, ki se je raztezala skozi 3 proge in bila sestavljena večinoma iz kovinskih popperjev in nekaj kartonastih tarč.

Dopoldne se je vreme malo izboljšalo, padavine so ponehale, občasni vetrovni sunki pa so nam še vedno povzročali težave in prevračali tarče. K sreči pa je novi “metalec golobov” Nejca Vrabla deloval brezhibno in lepo popestril tekmovanje. Zaradi slabega stanja kovinski tarč, smo na žalost doživeli tudi prvo poškodbo – odboj, ki je povzročil manjšo ureznino, ki pa je bila hitro sanirana s strani prisotnih.

Priča pa smo bili tudi odlični hitri reakciji našega člana Aljaža Kozamernika, ki mu je na progi zmanjkalo streliva za šibrenico, zato je izvedel tranzicijo na pištolo, postrelil popperje in za piko na i – s pištolo še zadel glinastega goloba med letom! Kot eden izmed organizatorjev, sem vsekakor zelo zadovoljen z udeležbo, predvsem pa z napredkom v znanju in predvsem strelski veščini vseh udeležencev. Zaradi tega za naslednje leto planiramo že več še bolj zanimivih tekmovanj v tem rangu.

Nekaj slik je v google+ galeriji, rezultati pa so tule.

Žiga

 

 

SD1991
Zveza društev za precizno in dinamično streljanje
moris
zsč
polenar tactical
Slovenska vojska