V soboto 12. 5. 2018 se je odvila tretja tekma lige PP22. Tekme sva se udeležila dva člana SD1991.

Tekma je bila na ljubljanskem strelišču na Dolenjski cesti v lepem sončnem vremenu.

Udeležba je bila spet majhna, skupno nas je bilo 5 tekmovalcev, na isti dan se je namreč dogajalo še veliko drugi strelskih tekmovanj po Sloveniji. Delno pripisujem nizko udeležbo tudi dejstvu, da pri nas disciplina še ni dobro poznana in ljudje ne vedo, kako zanimiva je.

Več o disciplini in pravilih lige PP22 si lahko preberete na tej povezavi.

Tekmovanje je, kot vedno, vsebovalo skupno 6 prog. Glede na nizko udeležbo, smo si lahko vzeli tudi čas za potrditev oziroma nastrelitev pušk. Proge so spet vsebovale nove objekte in zahteve, tokrat smo streljali čez sleme ”strehe”, za prednji naslon morali uporabljati verigo in gumo na čudnih višinah, ipd. Z nalogami in objekti smo se večinoma uspešno spopadali, spet je vsak dobil kakšno lekcijo, kje se bo potrebno še kaj naučiti, potrenirati ali nadgraditi. Občutno se je tudi poznal napredek od prve tekme, tudi v tem, da smo suvereno zadevali tarče tudi na ”čudnih” razdaljah, ki niso 50 ali 100 m.

Zasnovo prog si lahko pogledate na tej povezavi.

Glede na majhno udeležbo, smo vsi tekmovalci tudi malo pomagali pri izvedbi tekme, pripravljali smo proge, opazovali zadetke, štopali, fotografirali… Če nismo delali tega, smo streljali ali pa se pripravljali na naslednjo progo. Zaradi tega in dobre družbe ni bilo niti minute dolgčasa in ure so minile kot streljaj.

Po končani tekmi smo pospravili, sešteli rezultate in podelili medalje. Nato smo si segli v roke in se poslovili do naslednjič.

Rezultati 3. tekme PP22, 12.5.2018

            Strelec                Št točk            %
1.         Marko Božiček   416           100%
2.         Matjaž Svetek     363            87%
3.         Nejc Vrabl           331            80%
4.         Rok Gonda         242            51%
5.         Igor Ebner           173            42%

To je bila že moja tretja tekma v ligi PP22 (praktična puška v kalibru 22LR) in vsakič znova sem navdušen nad nivojem izzivov in zabave, ki ga ta disciplina nudi.

Na uspešnost na progah vpliva ogromno dejavnikov. Od vestne predpriprave pred tekmovalnim dnevom oziroma progo in opreme (ter če in kako jo znaš uporabljat), do pravilne izbire strelskega položaja, pravilnih nastavitev puške z daljnogledom za vsak strel, mirne roke in zbranosti,…

In vse to skoncentrirano na tistih 60 do 120 sekund med piskoma štoparice, ko se trudimo proti majcenim tarčam, oddaljenim tudi preko 100m, poslati tista zrnca svinca, ki jih zlahka zanese veter in padajo… podobno kot vsako drugo zrno večjih velikosti.

Nezanemarljivo je tudi dejstvo, da je vse to pogojeno z malo zahtevami, tako na strani cene streliva in treninga, strelske opreme, kot tudi glede dosegljivosti strelišč, ki omogočajo tekme in treninge. Če temu dodaš še dobro družbo in sproščeno vzdušje na tekmah… 🙂

Kot vedno, se galerija slik nahaja na google+.

Nejc V.

SD1991
Zveza društev za precizno in dinamično streljanje
moris
zsč
polenar tactical
Slovenska vojska