V soboto 14. 7. 2018 je SD1991 na strelišču Mlake organiziralo drugo tekmo PP22. Kot vedno je sodeloval tudi Matjaž Svetek, tako da tekma šteje za ligo PP22. Vodja tekme in strelišča je bil Janez Prebil. Janez je tudi osvojil prvo mesto, sam pa sem si pristreljal bron.

Več o disciplini in pravilih lige PP22 si lahko preberete na tej povezavi, zasnovo prog pa na tej povezavi.

Ponovno se je pokazalo, koliko dodatnih preglavic povzroča veliko odprto strelišče z vetrom, razgibanim terenom, večjimi razdaljami in rastjem. Določene tarče so bile zaradi konfiguracije terene in rastja vidne zgolj s kratkega podesta, pri drugih je bilo potrebno identifikacijo opraviti na drugi lokaciji, potem pa se premakniti na tisto, s katere je bil dovoljen strel. Svoje sta dodala seveda tudi sonce in veter.

Tokrat smo imeli precej novih tarč in nalog. Uničili smo ”detonator” na 10m, realno tarča velikosti enega centa (lesena ploščica cca 15×1 cm, prilepljena pod kotom 45°) brez popravnih strelov, streljali na tarčo oddaljeno 50m skozi majhne luknje v zidu oddaljenem 10m, kjer je vsak zadetek v zid štel -10 točk in je bila tudi identifikacije tarče zelo otežena. Streljali smo tudi na tarčo oddaljeno 200m, a je bila zaradi tehničnih težav kasneje odstranjena iz tekmovalne proge, po tekmi pa smo v tarči našteli kar nekaj zadetkov. Na PP22 smo prvič uporabljali tudi našo ”protitankovsko oviro,” ki se je izkazala kot dobra stabilna opora in, sploh v kombinaciji s strelsko vrečo, zelo v pomoč. Ostale naloge so vsebovale tudi položaje kot so strel stoje in leže brez opore, streljanje s puško nagnjeno za 90°, ipd.

Tokrat sta bili naenkrat aktivni 2 tekmovalni progi, tako da smo s tekmo končali prej kot v predvidenem časovnem okvirju, podelili medalje, hitro pospravili in se odpravili v senco na zasluženo osvežitev in okrepčitev.

Rezultati tekme in kot vedno, nekaj slik v google+ galeriji.

Nejc V.

SD1991
Zveza društev za precizno in dinamično streljanje
moris
zsč
polenar tactical
Slovenska vojska