V soboto 10. 3. 2018, se je na strelišču v kamnolomu Griža pri Rižani odvila 2. letošnja IASC tekma. Organizator je omejil število prijav, tako da se je tokratne tekme udeležilo le 62 strelcev.

Pripravili so nam tri statične in tri dinamične proge, na katerih smo se spopadali s papirnatimi in kovinskimi tarčami, iz kritja, v premiku, taktičnem in celo pravilnem barvnem zaporedju. Statične proge so naredili zanimive s kombiniranjem kovinskih in papirnatih tarč, ter skrivanjem manjših kovinskih tarč za večjimi. Na dinamičnih progah smo se premikali iz kritja v kritje, pazili da naenkrat vidimo samo eno tarčo in se z njo spopademo preden nas opazi naslednja, na peti progi pa je mnogo strelcev pozabilo, da morajo po spopadu s papirnatimi tarčami zadeti še poslednjo kovinsko plato na dueling tree-ju. Mi smo se tem 15 sekundam pribitka za las izognili.

Vsi trije predstavniki SD1991 smo tekmovali v kategoriji SD-SA, kjer je Nejc Kozamernik osvojil odlično 2., jaz 4., Aljaž Kozamernik pa 5. mesto.

Na koncu so nam postregli še s pijačo in pico.

Rezultati tekme so na tej povezavi nekaj slik pa v google+ galeriji.

Matevž Miklavc

SD1991
Zveza društev za precizno in dinamično streljanje
moris
zsč
polenar tactical
Slovenska vojska