V petek 01. 03. 2019, sem se odpravil proti Indjiji, malem mestecu v Srbiji, kje se je preko vikenda odvijala mednarodna tekma v dinamičnem streljanju. Organizirana je bila v sodelovanju dveh društev in sicer Kluba strelaca JEDINICA iz Srbije in KPS STRJELAC iz Hrvaške, a vse  pod pokroviteljstvom firme Cesar Shop iz Slovenije.

Po domačih predpripravah, ki sem jih moral opraviti zaradi izdelava evropske prepustnice orožja, ki je mimogrede končana v dveh dneh, izdelavi potnega lista, ker za vnos orožja v Srbijo potrebuješ potni list in po pridobitvi pozivnega pisma s strani organizatorja; ta pismo pošlje po plačilu startnine, je steklo vse kot po maslu. Razen seveda malo živčnosti,  saj sem prvič prenašal orožje in to kar čez 4 meje, saj sem moral na vsaki od njih priložiti orožni list in evropsko prepustnico.  Razen na srbski meji, kjre je treba orožje fizično pokazati,  da ti policisti izdelajo papirje za začasni vnos orožja in streliva. Ker seveda brez čakanja na meji ne gre, sem si takrat moral vzeti slabo uro odmora na mejnem prehodu. Po gladko opravljenih procedurah, pa je končno le prišel dan obračuna.

Streljal sem že v soboto, ker sem se prijavil v predskupino, v kateri so bili tudi reprezentanti IPSC iz Slovenije, od katerih sem se – mimo grede, tudi veliko naučil! Po izjemno naporni tekmi za mene, tako fizično kot tudi psihično, sem »odpokal« za končno 36. mesto od 71 tekmovalcev v skupini Production.  To pravim zaradi tega,  ker sem bil omejen s časom na kar šestih progah od desetih.  Ta pritisk pa za nas smrtnike ni bil prijazen, ker vse skupaj še bolj zakomplicira in te sili v napake, kar pa je glede na to, da je dotična tekma bila prvo ogrevanje pred sezono za reprezentante iz kar 5 do 7 držav – za mene izjemen dosežek!

Organizator je tekmo izpeljal na najvišjem nivoju! Gostil je kar 140 tekmovalcev iz 7 držav. Rad bi se zahvalil Društvu SD 1991, ekipi Polenar Tactical za podporo in pomoč, katere sem bil deležen. Zahala pa gre tudi sponzorju za prevoz A-COSMOS.

vir: https://bmw.a-cosmos.si

Na koncu lahko zapišem, da je vse skupaj zelo prijetna in koristna izkušnja in iskreno upam, da se mi prihodnjič pridružijo še druge kolegice ali kolegi iz društva.

Rezultati overall, by stage in slike.

Dejan Gradišnik

SD1991
Zveza društev za precizno in dinamično streljanje
moris
zsč
polenar tactical
Slovenska vojska