V soboto 26. 04. se je del karavane SD 1991 odpravil na Crngrob pri Škofji Loki, kjer smo uspešno tekmovali in sodili na državnem prvenstvu v organizaciji SV – puška M 48, naš mlajši del pa se je odpeljal proti jugu, kjer je na strelišču PVZ Severne primorske Črnotiče, organiziral prvo tekmo dinamičnega streljana – izmed štirih načrtovanih tekem naše lige.
Ligo in tekme organizira naš »podmladek« z Vitom na čelu, a kot smo lahko prebrali po spisku organizatorjev – gre že za stare in preizkušene »borce«.

In res mi je bilo v soboto v izjemno čast in zadovoljstvo poslušati pohvale in komplimente, ki so jih na njihov račun izrekli tekmovalci in pa skrbniki strelišča. Tekmovanja so se namreč udeležili člani našega društva in pa naši gostje, nekaj njih tudi iz Italije. In lepo je bilo slišati njihove besede na račun organizacije in profesionalnega nivoja tekme.

Ob tej priložnosti bi rad poudaril tudi njihovo humanitarno noto. Seveda je stroške organizacije tekme pokrilo društvo, a so se naši člani odločili, da bodo prispevali po EUR 5,00 za Komar Dušana, ki je v tragični roki izgubil dlani, sedaj pa potekajo akcije zbiranja sredstev za nakup umetnih rok. In z zadovoljstvom lahko povem, da bo društvo na račun RK Tolmin nakazalo EUR 200,00. Hvala vam za to!

Več o dogajanju na tekmi si lahko preberete v prispevku Vita, pogledate na pričujočih fotografijah. Veseli pa nas dejstvo, da smo navezali stik z PVZ Sever – Severna Primorska, ki nam ponuja sodelovanje pri zagotovitvi terminov na strelišču.
Za to pa smo v veliki meri hvaležni našemu Mihi Burilovu.

IGOR

SD1991
Zveza društev za precizno in dinamično streljanje
moris
zsč
polenar tactical
Slovenska vojska