V soboto 9. 2. 2019 je strelsko društvo DPS Senovo priredilo vsakoletni Dan odprtih vrat, na strelišču v Zaklu v okviru praznovanja praznika Krajevne skupnosti Senovo. Praznik krajevne skupnosti je v spomin na drugo svetovno vojno in XIV. divizijo, ki je v začetku februarja leta 1944 delovala na področju Senovega in takrat tudi uničila posamezne objekte rudnika, katere je uporabljala okupatorska vojska. S tem je bilo za par tednov okupatorju onemogočeno delovanje rudnika. Glavni rudniški objekti so se v takratnem času nahajali na področju današnjega strelišča.

Letošnji dan odprtih vrat je Društvo za praktično streljanje Senovo, ki deluje tudi pod okriljem zveze MORIS, organiziralo skupaj z Lovsko družino Senovo. Na omenjenem dogodku sta bila prisotna tudi dva člana SD1991 in to Ivo Deržanč in Sandi Fuks.

Obiskovalci so si lahko ogledali razstavo orožja (zgodovinskega in novejšega), se preizkusili v streljanju s pištolo in revolverjem malega kalibra, s puško malega kalibra v streljanju na tarčo bežečega merjasca in še v trapu, oziroma streljanju na glinaste golobe.

V izvedbi dneva odprtih vrat gre velika zahvala tudi Ivu, ki je pripeljal in predstavil zelo veliko zbirko orožja iz časa druge svetovne vojne in s tem tematsko povezal razstavo s samim dogodkom. Sandi pa je tudi kot član DPS-a vodil in poveljeval na strelišču in s tem skrbel za varno izvedbo dneva odprtih vrat.

Po končani prireditvi je bilo poskrbljeno tudi za hrano in pijačo.

Povezave na članke:

http://www.eposavje.com/on/36112-dan-odprtih-vrat-na-streliscu-v-zaklu-fotografije.html

https://www.lokalno.si/2019/02/11/213916/zgodba/FOTO_Leteli_golobi_in_bezali_merjasci_na_streliscu_v_Zaklu/

Slike dogodka.

Sandi F.

SD1991
Zveza društev za precizno in dinamično streljanje
moris
zsč
polenar tactical
Slovenska vojska