Ob kar treh različnih možnostih za trening na vojaških streliščih to soboto, se nas je kakšnih 25 članov in nekaj gostov zbralo tudi na strelišču Crngorb.

Vodja streljanja je bil Samo Debevec, ki je strelsko linijo klasično razdelil v tri dele. Na prvi je potekal pištolski trening na razdaljah od 5 do 25 m, na drugem streljanje na 100 m z dolgocevnim orožjem, tretji del pa je bil namenjen treningu ostrostrelcev na 300 in več metrov.

Dan se je začel z gosto meglo, tako da so bile že tarče na 100 m komaj vidne. Iz tega razloga se nas je kar nekaj, ki smo planirali samo trening z dolgocevnim orožjem, odločilo, da najprej malo povadimo tudi s pištolo in počakamo, da se megla razkadi. To se je zgodilo okoli enajste ure in pričakal nas je lep sončen dan, ki je omogočil, da izkoristimo ves potencial, ki ga strelišče ima. Tako smo veselo pokali tam nekje do druge ure popoldan. Sledilo je seveda pospravljanje strelišča, nato pa odhod domov.

Na splošno lepo preživet dopoldan, pogrešal pa sem padajoče tarče, saj ima streljanje nanje res poseben čar. 🙂 Upam, da jih kmalu »usposobijo.«

In še galerija nekaj meglenih slik.

Rok Kuklec

SD1991
Zveza društev za precizno in dinamično streljanje
moris
zsč
polenar tactical
Slovenska vojska