dp-zsc-okt2016_smallV soboto, 15.10 2016, se je zgodilo vsakoletno prvenstvo Zveze Slovenskih Častnikov v streljanju s pištolo velikega kalibra. (No, v bistvu srednjega kalibra, ker je bila omejitev med 7.62 in 9 mm. Kaj pa ubogi reveži s 40 S&W, 10 Auto in 45 ACP???)

Kljub vsakoletnim pravilom in omejitvam (dolžina cevi, proženje, kompenzatorji, merki, …) nisem (kot tudi nisem lani) opazil nikakršnega preverjanja skladnosti orožja s pravil tekme. Jebiga. Welcome to Slovenia. Iz neznanih razlogov (mogoče poznega obvestila in kratkih rokov), se nas je tekme udeležilo samo 6 članov najboljšega SD 1991. Društvo je tudi krilo štartnino, torej, sram vas bilo tiste, ki vas ni bilo zraven. Moram pohvaliti organizatorje, ker jim je letos uspelo poslati štartno listo sodelujočim že skoraj 2 dneva pred tekmo.

Tako nam ni bilo treba čakati 5 ur, kot na primer lansko leto. Prijavnina je vključevala malico (pasulj s pol klobase) in brezalkoholno pijačo (voda). Voda ni bila nič kaj posebnega, pasulj pa je bil fenomenalen in je bil vreden čakanja (nekateri smo streljali v prvi rundi ob 08:15). Je kozlič pomagal pri čakanju.. Slava mu. Kljub fenomenalnemu okusu pa je pasulj imel eno HUDO pomanjkljivost.. V kuharski naglici je kuhar očitno pozabil iz fižola pobrati detonatorje.. in mi je še celo popoldne in pozno v večer dogajalo v D.Č. – kot na zahodni fronti v prvi vojni.

Torej… na splošno pohvalno organizirana tekma. Naši rezultati žal niso bili tako zelo hvale vredni.. 28, 40, 58, 95, 115 in 150 od 155 tekmovalcev. OK, se bomo skup vzeli pa popravili sramoto drugo leto.

Je bilo pa tekmovanje tako tekoče in lepo organiziranoi, da mi ni uspelo niti ene fotke naredit. Sorči. Se posipam s pepelom. Pa to…

MATEJ

Rezultati: pdficon(1)

19. odprto državno prvenstvo ZSČ Slovenije v preciznem streljanju s pištolo velikega kalibra ,,TRBOVLJE – 2016,,

SD1991
Zveza društev za precizno in dinamično streljanje
moris
zsč
polenar tactical
Slovenska vojska