Čeprav je bila vremenska napoved za soboto slaba (kot večino zadnjih tednov), nam je prihod na strelišče LD Gornji grad razblinil še zadnje upe na sonce. Cel dan je padal dež, vendar nas to ni motilo pri izvedbi tekme Lojzov memorial, ki je bila organizirana v počastitev rojstnega dne našega Jamnik Andreja. Strelišče namreč premore pokrit prostor za kratkocevno orožje, v sklopu samega lovskega doma pa je velik nadstrešek, ki nam je nudil varno zavetje pred dežjem.

Vodstvo tekmovanja je prevzel Janez, sodništvo pa Andrej (kot glavni sodnik), Metod in Mateja. Tako uigrana ekipa je pripomogla, da se je tekmovanje hitro odvijalo. Tekmovali smo v dveh disciplinah in sicer:
– Pištola VK na razdalji 15 m – 10 nabojev
– Dueling Tree – streljanje v parih na izpadanje – 30 nabojev.

Kljub hladnemu vremenu, nas je atraktivno tekmovanje lepo ogrelo in prisoten je bil pravi tekmovalni duh. V seštevku obeh disciplin je bil tako najboljši naš Jože Mikec, drugo mesto je zasedel gost Franc Prusnik in tretje mesto Janez Prebil. Andrej je najboljšim tekmovalcem podelil zaslužene pokale in nas povabil k druženju. Pogostil nas je z lovskim golažem, pečenimi postrvmi in sladkarijami. Da bi si vsaj malo »olajšali« želodčke, smo v trenutkih suhega vremena izvedli še streljanje na glinaste golobe.

Naša prva tekma v disciplini Dueling tree je popolnoma uspela in ob tej priložnosti se, v imenu vseh članov društva, najlepše zahvaljujem Prebil Janezu, ki je to napravo izdelal in nam jo dal na uporabo. Vse zahvale za tekmo in pa pravo gostijo pa gredo našemu Andreju, ki smo mu, ob njegovem Abrahamu – zaželeli še veliko strelskih uspehov in pa užitka v družbi članov SD 1991!

IGOR 

SD1991
Zveza društev za precizno in dinamično streljanje
moris
zsč
polenar tactical
Slovenska vojska