V soboto 26. 5. 2018 je v  kamnolomu Černotiče potekalo mednarodno strelsko tekmovanje v praktičnem streljanju. Tekmovanje sta organizirala OZSČ Nova Gorica in PVD Sever za Primorsko in Notranjsko. Tekmovali smo po pravilih IASC, s štirimi različnimi orožji na štirih različnih progah. Skupno smo se tako preizkusili v streljanju s pištolo, polavtomatsko puško, polavtomatsko šibrovko in malokalibrsko puško z rdečo piko.

Dan se je začel z vpisom velikega števila prijavljenih strelcev.  Zbralo se nas je namreč kar 96. Večino od tega so predstavljali kolegi iz Italije. Po uspešnem vpisu je sledil nagovor organizatorja, nato pa smo se razporedili po progah in se spopadli z zadanimi nalogami. Proge so bile postavljene dokaj enostavno, z enostavnimi nalogami in navodili. To mislim, da (nam)je večini tekmovalcev ustrezalo, saj večina ni imela prav veliko izkušenj s tekmovanji v praktičnem streljanju.

Nekateri so zadane naloge opravili bolje, nekateri slabše, vsi pa smo na koncu lahko uživali v pršutu in ostali jedači, kot je že v nagovoru povedal organizator.

Člani SD1991 smo sestavili dve ekipi. Ekipi sta zasedli skupno 1. in 2. mesto 😊 Prav tako smo zasedli skoraj vsa najboljša mesta v posamični konkurenci.

Rezultati ekipno:

1.       TNT  (Aljaž Kozamernik, Nejc Kozamernik, Matevž Miklavc)

2.       OZSČ LJ1  (Matevž Ferjančič, Rok Kuklec, Črt Torkar)

3.       ANPPE 1 TRIESTE

Rezultati posamično:

1.       Aljaž Kozamernik

2.       Nejc Kozamernik

3.       Massimo Ferraioli

4.       Matevž Ferjančič

Rezultati slovenski strelci:

1.       Aljaž Kozamernik

2.       Nejc Kozamernik

3.       Matevž Ferjančič

Za dobro opravljeno delo je potrebno pohvaliti tudi sodniško ekipo v sestavi Kozamernik, Kozamernik in Miklavc. Pridobili so sicer nekaj od sonca opečene kože in izgubili nekaj živcev, ampak mislim, da ni bilo prehudo 😊

Edina graja z moje strani leti na skupno število strelov. V propozicijah je »obljubljeno« minimalno 60 strelov, dejansko pa smo jih izvedli samo 30. Je pa seveda res, da tekma drugače, glede na število prijavljenih, ne bi bila izvedena v doglednem času.

In kot po navadi, slike v google+ galeriji.

Rok Kuklec

SD1991
Zveza društev za precizno in dinamično streljanje
moris
zsč
polenar tactical
Slovenska vojska