Crngrob, 15. 3. 2018

Četrtek je dan, ko pošteno zadiši po vikendu in z njim povezanih prijetnostih. Četrtek se sploh ne more primerjati s ponedeljkom na primer. Uveljavljena fraza, “Petek je dan za metek”, se je tokrat udejanjila dan prej. Na četrtek.

Pod budnim očesom Mitje, smo se nekaj minut pred deveto zjutraj zbrali na strelišču Slovenske vojske v Crngrobu. Kot že nekajkrat, je bila našemu društvu zaupana naloga nastreljevanja pušk M48 za vseobče tekmovanje v streljanju s to puško, ki ga razpisuje Slovenska vojska, zato da podpira, ohranja in krepi obrambno kulturo in domovinsko zavest državljanov in državljank Republike Slovenije.

Pod vodstvom častnika SV, smo se razporedili na deset strelskih mest. Ekipa SV nam je razdelila puške, ki so jih v ta namen pripravili v vojašnici v Postojni. Naša naloga je bila, da s petimi izstreljenimi kroglami naredimo čim boljšo skupino zadetkov v tarči. Po petih izstreljenih strelih smo si tarče ogledali, puškar SV pa je določil, katere puške so brezhibne, katere bo potrebno prilagoditi in katere bodo izločene. Delo je bilo dobro organizirano. Z lahkoto in veseljem, binastrelili še kakšno puško. Uspelo je nekaj izjemnih rezultatov, prav tako pa je tu in tam na strelskem mestu reklo samo “ck”. Uigrana ekipa SV je poskrbela, da so bile puške pravilno razvrščene in evidentirane. V rokah sem poleg M48A, držal tudi izvrstno M48, ki je po dodatnem čiščenju dosegla odličen rezultat.

Za opravljeno delo so se nam iskreno zahvalili.

Vsem strelkam in strelcem na tekmovanju želim ostrega pogleda in mirne roke. Puške pa bodo ob kakšnem zgrešenem strelu zagotovo najmanj krive.

Še nekaj slik dogodka je v google+ galeriji.

Boris

SD1991
Zveza društev za precizno in dinamično streljanje
moris
zsč
polenar tactical
Slovenska vojska