Sobotne večerne ure 25. 2. 2017, smo izkoristili za tekmo Netopir 2017. Pred enim letom smo nočno tekmo Netopir prvič organizirali v sodelovanju  SD Senovo, zaradi dobrih izkušenj in odličnih pogojev, pa smo letos ponovili vajo, seveda uspešno. Tokrat je tekmovalo 24 udeležencev.

Dan smo začeli ob 16.30, s postavitvijo dveh prizorišč, ki sta ju vodila Andrej Jamnik in Žiga Polajnar. Prvo prizorišče je imelo 5 tarč, na različnih oddaljenostih, streljalo pa se je z mesta do praznega nabojnika. V pomoč v temi je bila le blaga svetloba iz ozadja.

Na drugem prizorišču je bilo 6 tarč, streljalo pa se je z različnih mest. Tu so bile na tarčah označbe: telefon, svetilka in orožje, strelec pa je moral zadeti le tarčo, označeno z orožjem. Za osvetlitev je na tem prizorišču strelec poskrbel z lastno osvetlitvijo.

Zaradi teme, je bil poseben poudarek na varnosti in redu na strelišču. Prav tako na samem strelnem mestu ni bilo nobenega popuščanja glede varne smeri in rokovanja.

Zahvaliti se moramo SD Senovo za organizacijo strelišča in hrane (še kar niso prenehali presenečati z dobrotami).

Vzdušje je bilo odlično kljub temperaturam, ki so zvečer padle malce pod nič. Tekma pa je bila izpeljana po planu, brez kakšnih ali varnostnih težav. Strelišče smo nato pospravili in zapustili do 22 ure.

Slike so objavljene v google+ galeriji, rezultati pa so v prilogi.

Čestitke prvim dvem!

Samo D.

SD1991
Zveza društev za precizno in dinamično streljanje
moris
zsč
polenar tactical
Slovenska vojska