V soboto 23. 1. 2016 smo odprli novo sezono lova na tarče. Kot se spodobi za začetek sezone, se nas je zbralo lepo število – 43 članov društva z nekaj gosti. Kljub klavrnem in hladnem vremenu smo trening lahko uspešno izvedli. Vodenje strelišča je prevzel Vito Ivanc in razdelil opravila na naslednje strelske linije:

– VK pištola na 25 m.

– MK puška ali pištola na 50 m.

– VK puška na 100 in 400 m.

Tokrat še nismo pripravili tekem, smo pa čas izkoristili za nastreljevanje in kondicioniranje po nekoliko daljši pavzi. Aktivnosti so potekale od 8.30, zaključili pa smo do 14. ure. Nadejamo se za še eno sezono, vsaj tako polno kot lansko. Govori se, da bo letos še več aktivnosti kot lani.

Potrebno pa je omeniti, da v zimskem obdobju društvo ni povsem spalo, prej obratno. Verjetno ni bralca, ki iz medijev do sedaj še ne bi slišal o direktivi EU, ki zaostruje pogoje nabave in lastništva orožja. Nekaj članov društva se je zelo angažiralo in sestavilo stališče in uradno pismo naslovilo na evropske poslance ter sodelovalo v razpravah. Lahko se pohvalimo, da trud ni bil zaman, kar lahko potrdi tudi govor poslancev. Žal pa še ne moremo napovedati kako se bo zadeva razpletla.

Tudi tokrat smo slikovni material pripravili v fotogaleriji v obliki G+. Posebej pa se moramo zahvaliti ekipi Foto Marki za veliko atraktivnih slik.

Samo D.

SD1991
Zveza društev za precizno in dinamično streljanje
moris
zsč
polenar tactical
Slovenska vojska