V soboto, 6. 6. 2020, je na Strelišču Griža pri Rižani Strelsko društvo Kanela pod okriljem ASZS in pod precej vročim primorskim soncem organiziralo 2. tekmovanje v pokalnem prvenstvu Steel Challenge 2020, ki poteka pod pokroviteljstvom Lovec Arms iz Grosuplja.

Organizator je pripravil osem prog s kovinskimi tarčami na razdalji od pet do dobrih dvajset metrov, pri čemer je vsak tekmovalec na vsaki postaji odstreljal štirikrat, na eni celo petkrat.

Tekme se je udeležilo veliko število strelcev, zato so bila vsa mesta (organizator je sprva predvidel 90 tekmovalcev) zasedena še precej pred iztekom roka za prijavo. Zaradi pomanjkanja tekmovanj in možnosti za izpihovanje pajkov iz cevi pa je organizator pozneje vendarle uslišal tiste, ki so bili »v čakalni vrsti« in odprl še dodatno skupino, tako da so barve našega društva zastopali Jan BERNIK, Dejan GRADIŠNIK, brata KOZAMERNIK in Boštjan VODNIK.

Opazovalec bi lahko rekel, da je bilo tekmovanje enolično – vse proge so bile na pogled bolj ali manj enake, vendar pa je organizator tarče postavil tako, da je vsaj ena od prog številnim udeležencem povzročala precej težav. Naš Dejan se je držal za glavo in preklinjal porabljene sekunde, v svoji vnemi pa je očitno povsem spregledal, da so nekateri tisto, kar so naši merili v sekundah, streljali precej, precej dlje…

Tekmovanje je potekalo tekoče, organizacija je bila dobra, brez nepotrebnega čakanja, vsekakor pa bi vsem ustrezalo, če bi v takih podnebnih in vremenskih razmerah bilo možnost na strelišču pustiti kakšen evro za osvežilno pijačo.

Preživeli smo lep dan, družba je bila dobra, zabava tudi, tistih nekaj žab, ki so se skrivale po ogromnih lužah za tarčami je menda tudi preživelo, tako da smo bili vsi bolj ali manj zadovoljni. Orožje očitno še ni povsem »utečeno«, tekma pa je bila tudi ena prvih, tako da je prostora za izboljšanje nedvomno še kar nekaj.

Rezultate s tekmovanja si lahko ogledate na povezavi:

http://www.aszs.si/sc1/index.html

Nekaj fotografij pa je v galeriji. Dejana bi lahko uporabili tudi za reklamno fotografijo za izdelke Ghost… ali pa se morda samo Dejan skuša približati »modelu.« 🙂

Borut Bernik Bogataj

SD1991
Zveza društev za precizno in dinamično streljanje
moris
zsč
polenar tactical
Slovenska vojska