V noči pred zapovedanim uradnim treningom in v noči za njim, je po Sloveniji močno lilo. Dan vmes pa je bil prijetno sončen in svež! Kar malo več kot 30 strelk in strelcev se nas je zbralo na Sodražici, kjer nas je v imenu SD Sodražica sprejel Kočar Tomaž. Nismo izgubljali časa, ker nas je bilo več kot preveč za tako majhno strelišče, zato smo pripravili strelišče in začeli s treningom.
 
Postavili smo štiri steze, na katerih smo si lahko privoščili trening situacijskega streljanja s kratkocevnim orožjem, PAP in šibrenico. Priprave in streljanje je vodil Andrej, pomagal pa sta mu Janez in naš podmladek. Videlo se je, da so prava – uigrana ekipa!
 
Za udeležbo pa lahko rečem, da je bila kar mednarodna! Prišla sta naša prijatelja iz sosednje Hrvaške, imeli smo dva gosta iz Amerike, še posebej pa smo bili veseli udeležbe kitajskega vojaškega atašeja s soprogo. Polkovnik Sheng Yuezhong je pokazal, da je dober strelec, predvsem pa velik ljubitelj orožja, streljanja in na koncu smo videli: tudi druženja!
 
Po uspešno izvedene streljanju smo se odpravili na Travno goro, kjer so naše lačne želodčke čakali izvrstni divjačinski golaž, ter pečeni paprika in polenta. Sobotni meni je bil pravi izbor, saj smo s kruhom pomazali krožnike. No, pa dehidrirani smo bili tudi…
 
Sheng nas je lepo presenetil z zdravico v čast našega društva in darili. Seveda mu tudi mi nismo ostali dolžni in kot se je na koncu zdelo, bomo spet dobili novega člana ….
 
Sobotno uradni trening SD 1991 je bil pravo strelsko in družabno doživetje. Temu smo na koncu pritrdili vsi udeleženci. Pokazalo se je, smo sposobni organizirati in izpeljati vsakovrstne strelske dogodke. Veseli pa smo tudi tega, da nas poznajo in cenijo tudi tako eminentni gostje.
 
Igor P.
 
 
Slike si lahko ogledate v galeriji Sod 24AVG2013
 

SD1991
Zveza društev za precizno in dinamično streljanje
moris
zsč
polenar tactical
Slovenska vojska