V soboto 3. 3. 2018 se je odvila prva tekma lige PP22, dinamična tekma s puško v kalibru .22LR. Naše društvo sem tokrat zastopal samo jaz, prepričan pa sem, da se bo to v prihodnje spremenilo.

Več o disciplini in pravilih si lahko preberete na spletni strani www.strelec.si.

Tekma se je odvijala na strelišču na Dolenjski cesti v Ljubljani. Udeležba je bila majhna (6 tekmovalcev), kar pa je delno razumljivo, glede na to, da je bila to prva tekma in da je bilo slabo vreme. Manjša udeležba pa je omogočila, da nam je organizator bolj razložil proge in po potrebi tudi prilagodil določene naloge.

Skupno je bilo 6 prog. Streljalo se je samo eno progo naenkrat, tako da s(m)o lahko gledali druge tekmovalce in po potrebi prilagodili taktiko. Moja štartna številka je bila 1, torej nič taktiziranja zame. 🙂 Kot vedno na dinamičnih tekmah, pa je največ spremenil pisk ob začetku proge, ter pritisk kot posledica le-tega.

Glede na slabo vreme, so bile naloge take, da je bilo več premikov in malo ležanja. To je seveda povečalo zahtevnost nalog, ki pa smo jih po organizatorjevih besedah ”presenetljivo dobro oddelali”. Tako lahko v prihodnje pričakujemo še težje naloge.

Rezultati tekme

Strelec Št. točk %
Tomaž Režek 401 100%
Marko Božiček 323 80,50%
Nejc Vrabl 321 80%
Damjan Romih 264 61%
Igor Večko 185 46%
Igor Jalovec 170 42%

Zahvala organizatorju in sodnikom za super tekmo. Bila je zabavna in dobro izpeljana, v prihodnje sem prepričan, da bo še boljša.  In verjamem, da se bomo tudi tekmovalci trudili še za boljše rezultate.

Slike dogodka pa so v google+ galeriji.

Nejc Vrabl

SD1991
Zveza društev za precizno in dinamično streljanje
moris
zsč
polenar tactical
Slovenska vojska