V soboto 21. 4. 2018 je SD1991 na strelišču Bloška polica organiziralo drugo tekmo PP22. Izvedli smo jo z veliko pomočjo Matjaža Svetka, tako da tekma šteje za ligo PP22. Vodja tekme in strelišča je bil Janez Prebil.

Več o disciplini in pravilih lige PP22 si lahko preberete na tej povezavi.

Tekma se je odvijala na strelišču Bloška polica v lepem sončnem vremenu. Udeležba je bila skoraj še enkrat večja kot na prvi tekmi, skupno nas je bilo 11 tekmovalcev. Več kot polovica nas je bila iz našega društva, ostali so bili člani Strelskega društva Barje.

Tekmovanje je vsebovalo skupno 6 prog. Tokrat sta bili naenkrat aktivni 2 tekmovalni progi, tako da smo, kljub večjemu številu tekmovalcev, tekmo izpeljali v predvidenem časovnem okvirju. Zasnovo prog si lahko pogledate na  tej povezavi.

Zanimiva popestritev je bila veliko odprto strelišče z vsemi zakonitostmi le-teh; veter, razgiban teren, večje razdalje. Določene tarče smo postavili tako, da je bilo potrebno biti zelo pozoren na identifikacijo tarče, ali pa je bila tarča vidna samo iz manj ugodnega položaja za strel.

Proge so seveda vsebovale razne oteževalne elemente kot so prenašanje zabojev ”s strelivom” med streli, streljanje izza maskirne mreže, streljanje s puško položeno na bok, streljanje z ”napačne” rame, ipd.

V isti skupini smo tekmovali s polavtomatskim, repetirnim in enostrelnim orožjem. To dejstvo pa, v kombinacijami z vsemi zgoraj naštetimi dejavniki, sploh ni prišlo do izraza, na 4. mesto se je npr. uvrstil Andrej Jamnik z enostrelko.

Spodaj so našteti prejemniki medalj, zlato je domov odnesel naš član Janez Prebil.

Rezultati tekme:

Strelec                           Št točk          %
1.         Janez Prebil        300           100%
2.         Damjan Romih   280           93%
3.         Režek Tomaž      270           90%

Tekma je bila, kljub določenim tehničnim težavam, izpeljana solidno. Bil je prekrasen dan v odlični družbi. Mimogrede, na strelišču nismo bili sami, na drugi strani strelišča so naši člani medtem izvedli strelski trening.

In kot vedno, nekaj slik v google+ galeriji.

Nejc V.

SD1991
Zveza društev za precizno in dinamično streljanje
moris
zsč
polenar tactical
Slovenska vojska