Dolgo smo čakali, in smo vendarle le dočakali: v soboto, 20. 6. 2020, se je v Kamniku, na zaprtem strelišču, odvila prva tekma 3Gun v letošnjem letu.

Za mene je to bila tudi prva 3Gun tekma, katere sem se aktivno udeležil, in moram reči – to je to! 🙂

No, res da sem še pred začetkom bil kar dobro oštet zaradi nepremišljene neumnosti, vendar sem prepričan, da se ravno zaradi tega nikoli več ne ponovi! Vsaka čast fantom, ki res budno pazijo na varnost.

In že sem na vrsti. Neverjetno kako hitro gre vse to! Vse okoli mene izgine, samo še sodnik je tu in mentor Samo nekje v ozadju.

Srce dela, pamet skače sem in tja, vendar sem miren in se prepričujem, da grem na “izi”. Nič tekmovalno. Samo da speljem tako kot je treba.

Pripravljen! Pisk… Polnim pumparco, roke mi malo nagajajo, ampak gre. Prst z sprožilca, drži varno smer, počasi,… vse to si ponavljam, in se že spopadem z prvo tarčo. Boom!!! Golob zgine v prahu – srce kar poskoči – pa drugi, pa tretji, … šesti. Kar ne morem verjeti. Ali to sploh kdo zgreši, si mislim.

Tečem po puško in komaj čakam, da sprožim. Seveda, prej je potrebno še nabojnik vtakniti! A mi rata, obakrat. 🙂 Odstreljam, občutek bogovski. Stečem in Samo zavpije “zakleni”. Ubogam. Pri tarči, namerim, sprožim…. nič! Trenutek zagate, a se mi posveti – odkleni! – in že pokam. Vse mi gre brez napake, se mi kar smeji. Pojma nimam koliko sem zadel, ampak sem zadovoljen!

In že tečem novi krog, pištola. Daleč so te tarče, a so velike! Streljam že kar korajžno in nič več počasi. Prst že sam uboga, varna smer je jasna. Z užitkom in nasmehom popokam do konca in uspešno zaključim. Čas ni pomemben, rezultat tudi ne.

Jaz bi še en krog. Takoj, zdaj!!! 🙂 Vendar to so samo pobožne želje. Prinesejo torbe, pospravim orožje in se prizemljim.

Ja, to gre čisto prehitro. Vsak bi moral iti tri kroge, pa naj šteje najboljši! 🙂

Za mene, začetnika, je proga bila idealna, vse jasno, brez pasti, natančno določeno in razloženo.

Organizacija: kapo dol fantom, odlična, na visokem nivoju, profesionalno. Vsaka čast!!!!

Komaj čakam na naslednjo tekmo. Do takrat pa nekaj slik in uradni rezultati.

Strelski pozdrav

Gorazd Todorović

SD1991
Zveza društev za precizno in dinamično streljanje
moris
zsč
polenar tactical
Slovenska vojska