Športno društvo Hrvatini, je letos organiziralo že 3. tekmo Steel Challenge pri nas. Tistim, ki še niso seznanjeni s tem tipom tekmovanja, ga toplo priporočam.

Gre za tekmovanje v praktični strelski disciplini, kjer je postavljenih 8 prog oziroma stage-ov. Pravila so dokaj preprosta. Vsaka proga ima določeno strelsko pozicijo in 5 kovinskih tarč na različnih razdaljah.

Ena od tarč je označena z rdečo in to tarčo, mora strelec vedno ustreliti zadnjo. 

Na pisk, ki označuje začetek proge, mora strelec iz položaja za predajo (roke v zraku, dlani nad rameni) potegniti tok in v najkrajšem možnem času zadeti vseh 5 kovinskih platk. 

Vsako progo strelec zaporedoma ustreli 5 krat, s tem da se mu potem štejejo najboljši 4 rezultati proge. 

Strelec z najhitrejšim skupnim časom je zmagovalec. 

Nad svojim strelskim delom nisem bil ravno navdušen, imel sem 2 zastoja, ki definitivno nista pomagala k rezultatu, najbolj pa sem se razočaral na zadnjih 2 progah, kjer sem bil z glavo že v ležalniku in s pivom v roki.

Dan je bil dolg, vročina in vlažnost pa neizmerna, zato je koncentracija padla, takrat pa se pojavijo nepotrebne napake, ki se močno poznajo na skupnem času. 

Kljub temu mi je uspelo osvojiti 3. mesto v diviziji Limited, ampak to bolj zaradi šibke konkurence, kot pa mojega prikazanega znanja.

Samo tekmovanje je odlično organizirano in ga zelo priporočam tako začetnikom, kot tudi naprednim strelcem.

Če ne drugega, je tako tekmovanje odličen trening. Edino priporočam, da se na tako tekmovanje vzame vsaj 50-100% več streliva, kot je določena minimalna količina predvidena za končanje prog.

Slike, video in rezultati.

ŽIGA

SD1991
Zveza društev za precizno in dinamično streljanje
moris
zsč
polenar tactical
Slovenska vojska