naslovnicacrnotici18sept2016

V nedeljo 18. 9. 2016 smo izvedli 2 gun tekmo na strelišču Črnotiči na Črnem kalu. Vreme je bilo skladno s posvetilom tekme, kar sploh ni slabo, saj je na strelišču v kamnolomu ob lepem vremenu precej vroče.

Tekmovali smo s polavtomatsko puško in pištolo po IASC pravilih. Dogajanje je bilo razdeljeno na 3 prizorišča z različnimi nalogami. S puško je bilo potrebno streljati na razdaljo okoli 50 m, s pištolo pa do 15 m. Za puško je bilo predvidenih 2 x 15 nabojev, za pištolo minimalno 3 x 15, realno pa 4 nabojnike. Streljali smo na papirne tarče, jeklene janeze, poperje in tudi gibajoče tarče, ki so bile razporejene za zasloni. Predhodnega ogleda steze ni bilo, kar pomeni, da se je moral tekmovalec znajti po najbljših močeh, najti tarče in se pravilno spoprijeti z njimi. Namen tekme je bil čim bolje zadeti tarče, v čimkrajšem času, s čim manj napakami. Časovni pribitki so se prištevali za proceduralne napake (to je napaka, če strelec ni streljal tarč po pravilnem zaporedju) in zgrešene strele. Sodniki so bili še posebej pozorni na varno rokovanje z orožjem.

Glede na velikost prizorišča in nelagodno vreme v dneh pred tekmo, je potrebno pohvaliti vložen trud za pripravo terena. Res odlični izpeljana tekma kolegi Kozamernik in Miklavc, vsakič nam pripravite zanimive izzive! Čestitke gredo tudi prvo uvrščenim.

Za nameček pa smo se po tekmi okrepčali še s slastmi burgerji iz lokalne okrepčevalnice s klanca. Poletne aktivnosti so se zaključile, ampak jesen je na koledarju videti pestra, na tekmah bo pa še vroče.

Slike so v fotogaleriji v obliki G+.

Rezultati tekme so v prilogi: 

Samo D.

SD1991
Zveza društev za precizno in dinamično streljanje
moris
zsč
polenar tactical
Slovenska vojska