naslovnicacrnotici2okt2016

Tokrat smo, z nekaj vremenske smole in logističnih težav, izvedli multigun tekmo, ponovno na Črnotičah 2. 10. 2016. Sobotni termin na strelišču Mačkovec je žal odpadel, zato smo na hitro spremenili lokacijo na Črnotiče. Vremenska napoved je bila zelo slaba, vendar smo upali na najboljše, pripravljeni pa nismo ravno bili na najslabše. Nekateri so bili oprani do kosti. Ampak tekmo smo pa vseeno speljali!

Zaradi dežja smo se odločili 3 gun spremeniti v 2 gun in sicer s pištolo in potezno puško, da smo streljali le na kovinske tarče. Papirnih tarč nismo uporabili, ker bi se močile in bi imeli same težave.

Začeli smo zgodaj in pripravili dve prizorišči. Prvo prizorišče je imelo 8 poperjev na katere smo streljali s potezno puško in šibreni naboji. Drugo prizorišče je imelo 7 tarč in še 4 na vrtljivem kolesu – to pa je bil svojevrsten izziv!

S tekmo smo zaključili okoli 13. ure in pospravili strelišče v rekordnem času. Sledilo je štetje rezultatov (ti so objavljeni spodaj v prilogi) in razglasitev zmagovalcev. Čestitke prvim trem.

Večina nas je imela kljub dežju dober strelski dan. Žiga in Janez sta se posebej potrudila in celo dopoldne premočena sodila tekmo. Verjetno se marsikomu ne bi dalo, ampak karakter – je pa karakter, kapo dol.

Tokrat so slike žal slabše kvalitete zaradi pomanjkanja svetlobe, galerija pa je v obliki google+.

Rezultati tekme: pdficon(1)

Samo D.

SD1991
Zveza društev za precizno in dinamično streljanje
moris
zsč
polenar tactical
Slovenska vojska