Dne 28.5.2021 in 29.5.2021, je na strelišču Javor potekala 2. tekma PP SZPS pištola 2021 + PCC, ki jo je organiziral PCS Domžale. Vreme je bilo sončno in prijetno toplo. 

Tekmovanje je bilo zahtevnosti Level 2, prva tekma IPSC level 2 v letošnjem letu. Tekmovanja se je udeležilo 163 strelk in strelcev, od tega 6 strelcev iz našega društva SD 1991: Miran Vodopivec, Andrej Ograjenšek, Grega Šlajmar, Rok Kuklec in Dejan Gradišnik.

Tekmovanje je potekalo v petek kot predtekmovanje in v soboto. Tekmovalci smo bili razporejeni v skupine po 8 strelcev in strelk. Za tekmo je bilo treba odstreliti 7 prog. Ena proga je bila stacionarna in je bilo treba streljati samo z močno roko. Ostale so bile zelo razgibane in zanimive, zato je bilo treba veliko razmišljanja, kako oddelati progo. Samo tekmovanje je bilo zelo dobro organizirano in je potekalo gladko.

Glede na to, da je bila to moja prva IPSC Level 2 tekma, moram pohvaliti sotekmovalce iz našega društva za vso pomoč in svetovanje na tekmi. Tudi sami sodniki, ko jim poveš, da si začetnik, ti pomagajo s kakšnim nasvetom.

Na koncu tekmovanja smo se malo podružili in najedli. Dan je bil preživet odlično in v dobri družbi. Se že veselim naslednje tekme.

Dosežki naših članov:

Dejan Gradišnik – 1.mesto – production – B klasa

Rok Kuklec  – 1.mesto – standard – B klasa

Miran Vodopivec  – 2.mesto – production optics – C klasa

Grega Šlajmar – 3.mesto – production – C klasa

Andrej Ograjenšek – 11.mesto – production – B klasa

Rezultati

Grega Š.

SD1991
Zveza društev za precizno in dinamično streljanje
moris
zsč
polenar tactical
Slovenska vojska