V sredo 8. 7. 2020 sem se kot edini član SD 1991, udeležil 2.IASC tekme na strelišču SD TRŽIČ. Tekma je potekala v dveh squadih dnevno, od srede 8. 7. do sobote 11. 7. 2020.

Na prvi progi si onesposobil tarče, ki so bile v zelo blizu, na voljo pa si imel zelo malo prostora za premikanje.

Sledila je druga proga, kjer je bila zahtevna strelska pozicija iz mostička, saj sta te pričakali najprej dve bližnji tarči, nato pa takoj dve oddaljeni cca 50m.

Pri tretji progi si moral v taktičnem zaporedju onesposobiti dve tarči, izvesti taktično menjavo in se spopasti s tarčami iz različnih strelskih kotov.

Četrta proga je bila zelo dinamična, s hitrim premikanjem in iskanjem tarč, na koncu pa te je pričakala kovinska platka, ki je ob zadetku sprožila premikajočo tarčo.

Peta proga je bila izredno dolga, kjer si povečal svoj srčni utrip s tekom po strelišču in spopadanju s tarčami. Na koncu pa so te pričakale 3 manjše kovinske tarče na večji razdalji.

Na zadnji progi si začeli v avtu s prazno pištolo na sovoznikovem sedežu in z nabojnikom pri vratih. Ob začetku si moral izstopil iz avta, napolnil ter repetiral pištolo, za tem skozi okno streljati na dve tarči, se premakniti k zadnjem delu avtomobila, onesposobiti dve tarči in se nazadnje premakniti na sovoznikovo stran, kjer sta te pričakali še dve tarči.

Celotna izkušnja je bila zares odlična, saj si moral biti pozoren na lastno kritje in dinamično premikanje, ter streljanje na bližnje in oddaljene tarče.

Jan Bernik

SD1991
Zveza društev za precizno in dinamično streljanje
moris
zsč
polenar tactical
Slovenska vojska