Avgust je mesec dopustov, mnogi radi tople dni izkoristijo za kopanje v morju, izlete v gore ali preprosto dopustniško uživanje doma. V SD 1991 pa smo si začetek avgusta zamislili drugače. Tako smo v soboto, 9.8.2014, organizirali 2. tekmo interne lige v situacijskem streljanju. Tekme so se sicer udeležili tudi zunanji strelci, vendar se njihov rezultat ne šteje v seštevek lige.

Del organizacijske ekipe se je na strelišče Černotiče, ki nam ga je ponovno prijazno odstopilo PVD Sever za Primorsko in Notranjsko, odpravil že v petek popoldan in do večera po večini pripravili strelišče za prihodnji dan. Preostanek priprav prog so sodniki zaključili v soboto zjutraj, pred prihodom strelcev. Tekmovalci so bili navdušeni nad vsemi štirimi progami, saj jih je na vsaki čakalo kakšno zanimivo presenečenje. Namen prog je bil soočiti tekmovalce s situacijo, ki bi jim predstavljala čim večji izziv, hkrati pa bi proge ostale v okvirih realne situacije.

Čeprav je bila tekma bolj internega značaja, saj je to drugo kolo interne lige, se je tekme udeležilo tudi veliko strelcev iz tujine. Od skupno 30 strelcev jih je skoraj polovica prihajala iz Italije in velik delež le teh je tudi dosegel izvrstne rezultate.

Sodniki so na tekmi pokazali izjemno mero profesionalnosti in sodniške zrelosti, zato jim v imenu celotnega društva čestitamo in želimo, da na vseh področjih v življenju pokažejo enako mero predanosti in elana.

 

Za ogled rezultatov pritisnite gumb Preberi več. Za ogled posameznih tabel uporabite zavihke spodaj levo.

SD1991
Zveza društev za precizno in dinamično streljanje
moris
zsč
polenar tactical
Slovenska vojska