In smo jo dočakali prvo 3GUN tekmo odprtega tipa za vse tekmovalce iz Slovenije in tujine, pod okriljem  SD1991.

Tekmovanje se je odvijalo na nam že znanem strelišču Černotiče. Začeli smo v petek 25.11.2022 ob 12.00 uri in zaključili v soboto popoldan.

Predtekmovanje je bilo organizirano za sodnike. Tekmo je prvi odstreljal naš predsednik Samo D. Ta dan je tekmo odstrelilo še 11 tekmovalcev. Vreme je bilo sončno in razmere za tekmovanje idealne.

Drugi dan tekmovanja se je začel ob 8.00, vreme je bilo vetrovno in oblačno, a kljub temu še prijetno. Kljub manjši zamudi tekmovalcev iz prvega squada je tekmovanje potekalo brez zapletov, varno in v odličnem vzdušju.

Ta dan se je tekmovanja udeležilo 23 tekmovalcev, dva tekmovalca sta prišla tudi iz sosednje Italije. Imeli smo tudi tekmovalko, ki se je odlično odrezala. Iz našega kluba se je tekmovanja udeležilo 17 tekmovalcev.

Tekmovalo se je na progi, ki je v povprečju trajala od 5 do 8 minut. Strelec se je najprej podal na progo z šibernico. Spopad z dvema papirnatima tarčama, dva strela s slug naboji na vsako tarčo ni nobenemu delal težav.

Streljanje se je nadaljevalo s trap naboji na 12 kovinskih platk, ki so bile skrite za gumo, sodi itd.

Na koncu proge je bilo potrebno šibernico zakleniti in odložiti v sod.

Sledil je pištolski del tekme. Najprej skrita soba, kjer tekmovalec ni vedel, kaj ga čaka v tem  delu proge, vedel je samo, da so 4 tarče in zahtevana dva strela na tračo.

V nadaljevanju pištolskega dela so se tekmovalci spopadali z kovinskimi tarčami, po en strel na tarčo, vključen je bil tudi dueling tree, kateri tudi ni predstavljal večjih težav.

Za zaključek pištolskega dela je sledil bonus strel na 10 cm okroglo platko iz razdalje 20m. Če je tekmovalec bonus platko zadel, se mu je od skupnega časa odbilo 10 sekund.

Zadnji puškovni del se je streljalo na male idpa tarče z dvema streloma na tarčo. Prvi dve tarči sta bili postavljeni na razdalji cca 100m, vse ostale tarče pa so bile razporejene po progi z razdaljami do 30m.

Na koncu sta bile še dve železni platki, ki sta zahtevali po en strel in s tem se je proga tudi končala.

Po tekmovanju je bilo za tekmovalce poskrbljeno s toplo malico, kavo, vodo in brezalkoholnimi napitki. Samo vzdušje je bilo odlično, tekmovalci zadovoljni ter tudi naš klub se je odlično odrezal z rezultati, saj smo pobrali večino medalj.

Slike

Rezultati;

Kategorija Standard

  1. mesto Legat Niko SD Tržič
  2. mesto Samo Debevec SD1991
  3. mesto Ludvik Filipič SD1991

Kategorija Open

  1. mesto Ornik Timi SD Proarmis
  2. mesto Šlajmar Grega SD1991
  3. mesto Bizjak Niki SD1991

Kategorija Armor

  1. mesto Taranzano Marco Klub Old gunners-IT
  2. mesto Polajnar Žiga SD1991
  3. mesto Vračević Branko SD1991
SD1991
Zveza društev za precizno in dinamično streljanje
moris
zsč
polenar tactical
Slovenska vojska