V soboto, 22.10. 2022, sem se udeležil, tokrat kot edini predstavnik SD 1991, zadnje letošnje tekme PP22, ki je bila prav tako na strelišču pri Šentrupertu. Verjetno zaradi napovedanega dežja se je tekme udeležilo le 7 strelcev. Proge so bile postavljene le na petih razdaljah: 50, 60, 70, 100 in 180 metrov, kar je bil verjetno razlog, da je bila tekma tokrat zelo hitra in da smo jo končali, še preden je res začelo deževati.

Posebnost tega tekmovanja je bil strel, kjer je puška obrnjena za 90 stopinj. Zato smo morali pred tekmovanjem izračunati in preizkusiti optične nastavitve za ta strel. Večini se je ta izračun kar dobro obnesel in ni bilo težav zadeti tarčo na 50 metrov, so pa  nekateri pozabili ponastaviti vetrovno kupolo daljnogleda na nulo in zato niso zadeli naslednje tarče. Sam sem imel več težav z zadevanjem tarč v klečečem položaju. V tej smeri bom treniral za naslednjo sezono, da bom izboljšal rezultate.

Motor PP22 Matjaž S. je po tekmi povedal, da bomo naslednjo sezono začeli prej zaradi svetovnega prvenstva PP22 v Italiji prihodnje leto.

Galerija in rezultati

Forum z opisom prog in pripravami na tekmo

Borut M.

Foto: Sašo U.

SD1991
Zveza društev za precizno in dinamično streljanje
moris
zsč
polenar tactical
Slovenska vojska