V soboto, 5.11.2022 se je na strelišču Črnotiče odvila 2. tekma s puško ter s tem tudi zadnja tekma sezone 2022 pod okriljem zveze SZDS.

Proge so bile klasične, kratke in dinamične, z izjemo zadnje, ki je povezovala dva stage-a in vkomponirala tudi streljanje z daljše razdalje.

Proga št.1 je zahtevala klasičen štartni položaj za paravanom in spopadom s tarčami “kot se odkrivajo” z leve in z desne strani, ob zahtevani taktični menjavi.

Progo št.2 smo pričeli s pritiskom na sprožilo, ki je aktiviralo 2 vstran nihajoči ne-strelni tarči (talca), ki sta prekrivali 6 strelnih tarč za njima. Po spopadu z omenjenimi, sta sledila še zadnja strelska položaja na skrajno levi in desni strani.

Progi št.3 smo začeli s strelskim mestom kleče, skozi gumo. Za tem je sledil premik v levo ter strelskim mestom ‘skozi okno’ po diagonali stage-a, nato pa je sledil tek na desni rob proge in streljanje v leže z zadnjimi tarčami.

Progo št.4 smo pričeli za sodom ter se po spopadu s prvo tarčo pomaknili vzvratno do naslednje strelske točke skozi okno ter nato nadaljevali desno, končali pa s pomikom naprej in spopadom z zadnjima dvema tarčama.

Progo št.5 smo začeli sede in se spopadli s tarčami na 30m. Nadaljevali smo s streljanjem skozi gumo in premikom za avtomobili ter zaključili z aktivacijo in spopadom s premikajočo tarčo.

Slike

Rezultati:

Nejc Kozamernik – 1. mesto VK optics in 1. mesto Overall

Jaka Šušteršič – 6. mesto VK optics

Dejan Gradišnik – 1. mesto PCC optics

Grega Šlajmar – 3. mesto PCC optics

Blaž Mejač – 1. mesto VK iron

Miha Andrejašič – 2. mesto VK iron

Borut Mauhler – 42. mesto PCC optics

SD1991
Zveza društev za precizno in dinamično streljanje
moris
zsč
polenar tactical
Slovenska vojska