V soboto 6.8.2022 se nas je 5 članov SD1911 udeležilo že tradicionalne poletne SZDS tekme s puško. Udeleženci so lahko tekmovali v različnih kategorijah, katere so vključevale malokalibrske puške, puške pištolskega kalibra in puške velikega kalibra. 

Organizatorji so pripravili 5 dinamičnih in zanimivih prog. Streljajo se je na IDPA tarče ter papirnate krožnike (ki so simulirali kovinske platke) po prirejenih SZDS pravilih, torej z uporabo kritja. 

Prva proga je bila časovno najdaljša in je zahtevala strele na najdaljše razdalje – od 15 do 50 m. S tarčami smo se na tej progi spopadali iz ležečega položaja, kleče skozi okna in stoje z uporabo kritja. Tukaj smo morali biti tekmovalci še posebej pozorni na položaj cevi puške, da nismo vstrelili v lastno kritje. Največje težave so predstavljala ravno okna izrezana v paravane in so poskrbela za kar nekaj diskvalifikacij strelcev zaradi strela v lastno kritje.
Ostale 4 proge so bile krajše, s tarčami na razdaljah od 10 do 25 m, so pa prav tako vključevale nekaj zanimivih elementov.

Druga proga je zahtevala streljanje na eno od tarč s puško v šibki roki in naslonjeno na šibko ramo.

Tretja proga je vključevala naključno izbiro barve tarč s katerimi je tekmovalec zače, ter posledično tudi smer proge.

Četrta proga je bila edina, kjer je tekmovalec začel z omejenim številom nabojev, kar ga je prisililo v malo bolj premišljeno spopadanje s tarčami.

Zadnja proga je bila relativno hitra in enostavna, je pa edina zahtevala obvezno taktično menjavo.

Kot vedno smo bili s tekmo zadovoljni, kar pa je še bolj pomembno, smo dan preživeli v dobri družbi. Poleg tega pa smo dosegli tudi nekaj omembe vrednih rezultatov:


– Aljaž Kozamernik je osvojil 3. mesto v kategoriji VK Optics
– Ekipno smo osvojili 2. mesto

Rezultati

Slike

N. Kozamernik

SD1991
Zveza društev za precizno in dinamično streljanje
moris
zsč
polenar tactical
Slovenska vojska