V soboto, 4.6.2022 je potekala 3. tekma letošnje sezone pokalnega prvenstva pod okriljem Slovenske zveze za dinamično streljanje (SZDS). Tokrat na prenovljenem strelišču na Travni gori nad Sodražico.

Proge so bile zasnovane kot je v navadi dinamično, s poudarkom na uporabi kritja.

Stage 1 se je začel s Condition 3, pištola na mizi na oddaljenosti dveh korakov. Po pisku smo se spopadli s tarčami z leve in z desne strani ter med pomikom naprej, pri čemer je bilo za dodatno napetost kar nekaj tarč nestrelnih.

Stage 2 smo začeli sede, prav tako condition 3, pištola in dva nabojnika na mizi pred nami. Poudarek je bil na enoročnem streljanju, zato smo se med gibanjem po progi s tarčami na desni spopadli z desno roko ter s tarčami na levi z levo roko.

Stage 3 je potekal v gibanju z leve proti desni z dodanim večkratnim spopadanjem s tarčami skozi okna in v taktičnem zaporedju.

Stage 4 je v začetku postregel z nihajočo tarčo, ki smo jo aktivirali s strelom na kovinsko ‘platko’ ter zaključil s šest streli, kleče skozi okno.

Stage 5 se je prav tako začel z dvižno tarčo, ki smo jo aktivirali s potegom na vrv. Ker smo začeli s Condition 2 in orožjem v toku, ki ga je bilo potrebno po potegu repetirati, tarča pa se je po dobri sekundi skrila, je bilo potrebno reagirati hitro in natančno. Nadaljevali smo s streljanjem brez kritja med hojo ter zaključili z nizom tarč iz kritja za paravanom.

Kot je že ustaljena praksa, smo strelci na tekmi društvo SD1991 zastopali z dobrimi rezultati:

Gradišnik Dejan     2. mesto SSP
Miklavc Matevž      3. mesto SSP
Francelj Erik          5. mesto SSP
Ilič Danijel            13. mesto SSP
Andrejašič Miha     1. mesto ESP
Mejač Blaž             2. mesto ESP
Kozamernik Nejc    3. mesto ESP
Vračevič Branko     5. mesto OPEN
 
 
 
Lep pozdrav, Miha Andrejašič
SD1991
Zveza društev za precizno in dinamično streljanje
moris
zsč
polenar tactical
Slovenska vojska