V soboto 18.06.2022 se je v kamnolomu Griža pri Rižani v organizaciji strelskega društva Hrvatini, odvila 4. tekma za pokalno prvenstvo SZPS pištola in PCC.

Ker so se dopusti že začeli sva se tekme udeležila samo dva člana našega društva in sicer Grega Šlajmar in moja malenkost Dejan Gradišnik.  

Na tekmi bilo nekaj več kot 100 tekmovalcev v vseh kategorijah. Organizator nam je tokrat ponudil kar 8 strelskih prog, 4 kratke, 2 srednje dolgi , 2 dolgi. Temperatura je bila okoli 35°C, kar je za kamnolom Griža stalnica v tem letnem času.

Tokrat smo imeli blagoslov v obliki lepilcev na vsaki progi, zato smo lažje prenašali vročino in se pripravljali za naslednjo progo. Tekma je zahtevala okrog 160 strelov, mene je sicer olajšala za kar 200 kosov (zdaj že skoraj žlahtne zlitine).

Z zahtevnimi progami, v še bolj zahtevnem vremenu, sva se spopadala vsak po svoje. Na koncu nama je taktika prinesla solidno uvrstitev, tako na tekmi, kot skupno v pokalnem prvenstvu, katero se bo nadaljevalo takoj po poletnih počitnicah.

Do takrat en velik lep strelski pozdrav.

Rezultati:

Gradišnik Dejan     Production v razredu A: 2. mesto

Šlajmar Grega        Production v razredu B: 28. mesto

Uradni rezultati

Slike

Gradišnik D.

SD1991
Zveza društev za precizno in dinamično streljanje
moris
zsč
polenar tactical
Slovenska vojska