V nedeljo 19. junija smo se ponovno zbrali na nam že dobro znanem strelišču ob kamnolomu Černotiče, kjer smo organizirali 3.krog 3GUN tekme, ki sedaj potekajo pod okriljem Zveze društev in klubov MORiS. Tokrat je registracija tekmovalcev pilotno potekala preko spletnega portala PRACTISCORE, kar omogoča enostavnejšo sledenje dogodkom, objavi rezultatov ter komunikacijo s tekmovalci, združeno vse pod eno streho.

Na tokratni tekmi je bila klima na celodnevnem soncu prav “pasja” s še bolj “pasjimi” Stage-i, teh je bilo 6. Njihova postavitev je bila precej dinamične vrste, saj je bilo veliko tekanja po celotni dolžini proge strelišča ter znotraj posameznih stage-ov. Za nameček si moral vso strelivo ves čas nositi s seboj po celotni progi. Že na Stage-u 1 smo se nekateri tekmovalci prvič srečali s Slug naboji za šibrovko, odsun pa je marsikoga tudi presenetil, saj je nekoliko močnejši kot pri klasičnem šibrenem naboju. Streljanje se je torej pričelo s šibrovko v Condition 1, kjer se je streljalo vse do vključno Stage-a 5, kjer si po odložitvi prazne puške v sod moral priteči nazaj na izhodišče. Še na izhodišču si nato s PAP v Condition 3 pričel streljati na tarče v Stage-u 6 na oddaljenosti cca 100 m. Tik zatem smo se spopadli z malimi kartonskimi tarčami po posameznih stage-ih, kjer si se bil primoran postopoma odkrivati izza različno pozicioniranih paravanov in Fort line-ov. Puško si tako, kot že poprej šibrovko, v Stage-u 5 odložil spraznjeno in zaklenjeno v sod, nato pa hitro stekel nazaj na izhodišče v Stage 1 ter se s pištolo spopadel s kovinskimi tarčami. V naslednjih stage-ih so te prav tako čakale kovinske tarče, kot so Dueling Tree, vodoravne tarče, Popperke ter padajoče platke. V nadaljevanju si moral s pištolo natančno zadeti še velike kartonske tarče. Ko pa si že ves zasopihan in umsko izžet od vseh malenkostnih opravil prispel do Stage-a 6, si simbolno zadel še v večji kvadratni gong. S tem zadnjim enojnim zadetkom se je za tekmovalca tudi zaključila misija tokratnega 3. kroga tekmovanj, sledila pa bosta še dva v jesenskem delu tega leta, saj so pred nami še dopustniški poletni dnevi.

Organizatorju, pomagačem ter tudi tekmovalcem tokrat še posebna zahvala, saj se je na trenutke tekma odvijala že malodane v nehumanih pogojih, pod žgočim soncem ter neusmiljeno zahtevnostjo postavitve proge. Zato je tisto hladno pivo na koncu še kako poplačalo ves trud, med tekmovalci pa še bolj utrdilo pristne odnose.

Janoš

Rezultati

Galerija

SD1991
Zveza društev za precizno in dinamično streljanje
moris
zsč
polenar tactical
Slovenska vojska