V soboto, 2.7. se je odvila že četrta letošnja tekma SZDS. Kot ponavadi, smo društvo zastopali v velikem številu in z odličnimi rezultati. Tekme se je udeležilo šest strelcev iz društva.

Organizator nam je na strelišču pod Travno Goro nad Sodražico pripravil 6 razgibanih stage-ov. Razdeljeni smo bili v squade, naš je začel tekmo na tretjem stageu.

Štartni položaj je bil sede za mizo, na kateri smo imeli prazno orožje in prvi nabojnik. Po pisku smo se sede v taktični sekvenci spopadli s prvima dvema tarčama, kateri sta bili na drugi strani mize. Potrebna sta bila dva strela v telo in eden v glavo. Nato smo se v premiku, spopadli z eno tarčo in tako prišli do kritij, kjer nas je čakalo še pet tarč. S temi smo se spopadli iz kritja, zadnji dve pa sta bili ena nad drugo, tako da se je bilo z njima, spet potrebno spopasti v taktičnem zaporedju.

Na našem drugem stage-u smo se z vsemi tarčami spopadli s po dvema streloma v telo ter enim v glavo. S prvo tarčo smo se spopadli v gibanju nazaj z močno roko. Nato smo se z ostalimi tarčami spopadali iz kritja dvoročno. Z dvema tarčama pa se je bilo treba spopasti skozi nizko okno, tako da se je eno koleno dotikalo lesene palice.

Tretji stage smo začeli s strelom v kovinsko platko, katera je sprožila premikajočo tarčo. Nato smo se iz kritja spopadli z eno tarčo na naši desni, na levi strani kritja pa nas je med dvema papirnatima čakala še kovinska padajoča tarča. Po kratkem premiku vzdolž kritja so se nam odprle še tri tarče.

Naš četrti stage je bil najmanj dinamičen in hkrati tudi edini stage, kjer je bilo omejeno število nabojev v prvem nabojniku in sicer šest. Stage smo odstreljali v celoti leže. Spopasti smo se morali s šestimi tarčami, od najbližje do najbolj oddaljene. Ker smo imeli v prvem okvirju samo šest nabojev, vsaka tarča pa je zahtevala po dva strela, smo morali v leže narediti tudi menjavo, česar večina ni vajena.

Naslednji stage se je začel tako, da smo se z roko dotikali paravana in se po pisku spopadli z dvema tarčama, ki sta se nam odkrili skozi odprtino med paravani. Nato smo se premaknili na levo stran paravana in se spopadli z kovinsko platko na sodu in tremi tarčami iz kritja. Potem smo se premaknili v hodnik med paravani, kjer smo se skozi okno spopadli z dvema tarčama in za konec še z zadnjo tarčo na koncu hodnika.

Zadnji stage smo začeli s pištolo v condition 2 pred oknom, skozi katerega smo se spopadli s tremi tarčami v sekvenci od najbližje do najbolj oddaljene. Sledil je premik nazaj do soda na katerem nas je čakal prvi pripravljen nabojnik. Tu smo se iz kritja spopadli s tremi tarčami in se nato premaknili na drugo stran staga, kjer nas je pred paravanom pričakal še en sod, na katerem je bil zadnji nabojnik, katerega so potrebovali le tisti v CDP kategoriji, saj sta nas na tem delu čakali samo še dve tarči.

Kot je že običajno, smo si ekipno pristreljali prvo mesto, imeli pa smo tudi odlične posamične rezultate:

Matevž Miklavc           1.mesto SSP

Aljaž Kozamernik       3.mesto SSP

Miha Andrejašič          2.mesto ESP

Blaž Mejač                  3.mesto ESP

Dejan Govednik          2.mesto CDP

Uradni rezultati

Slike

Matevž M.

SD1991
Zveza društev za precizno in dinamično streljanje
moris
zsč
polenar tactical
Slovenska vojska