Poročilo s strelskega dogodka SD Mar Mar in Zveze MORiS v počastitev obeleženja obletnice prve generacije Slovenskih nabornikov 13.8.2021 .

 

Datum: 13.8.2021

Mesto: strelišče SV BAČ

Organizator: SD Mar Mar in Zveza MORIS

Odgovorni vodja streljanja: Vinko Milavec SD Mar Mar

Število strelcev:  30

Vreme: sončno, 30 st. C

Orožje: ostrostrelne repetirne in polavtomatske puške kalibra 6,5x47L, 260 Rem, 6,5 C, 308 win , 6BR in  223 Rem , 338LM

Varovanje: Varnostna družba  Varovanje Valina – 4H

 

Ocena strelskega dogodka v počastitev obletnice prve generacije slovenskih nabornikov je bila: ODLIČNO. Strelci disciplinirani in z upoštevanjem vseh pravil na samem dogodku. Posebna ugotovitev pri preverjanju št. orožja in vrsti kalibra orožja: v enem primeru ni bilo skladno s predhodno elektronsko prijavo. Izdano ustno OPOZORILO.

 

Po končanem streljanju opozorilo SV za odstranitev dveh tarč na razdalji 100m, ker jih strelec po končanem streljanju ni odstranil-pospravil. Dva strelca sta se pisno opravičila pred dogodkom, ker sta bila zadržana.

 

Strelski dogodek je potekal v skladu s strogimi varnostnimi pravili, ki jih Zveza MORiS in pa samo strelsko društvo SD Mar Mar zahtevata na svojih dogodkih na streliščih SV in pa tudi v skladu navodil NIJZ glede ukrepov za zajezitev pandemije Covid – 19.

Streljanje je potekalo med strelci naše Zveze. Na samem strelišču smo tudi označili varno cono in pa izobesili red na strelišču, ki se ga pričakuje od naših strelcev. Streljalo se je od 9h do 13h – 4 ure. Disciplina po navodilih je bila upoštevana in ugotovljenih ni bilo nobenih kršitev.

 

Odgovorni – vodja streljanja

SD Mar Mar

Vinko Milavec

 

SD Mar Mar- Zveza Moris

SD1991
Zveza društev za precizno in dinamično streljanje
moris
zsč
polenar tactical
Slovenska vojska