Poročilo s strelskega tekmovanja na poligonu SV Mlake pri Vipavi v počastitev spomina Stanetu Požarju – padlem v Pivki leta 1991 v vojni za Slovenijo .

 

Datum: 21.8.2021

Mesto: strelišče SV Mlake-Vipava

Organizator: SD Mar Mar in Zveza MORIS

Odgovorni vodja streljanja: Vinko Milavec – SD Mar Mar

Število strelcev:  27

Vreme: sončno, 26 st. C

Orožje: ostrostrelne repetirne in polavtomatske puške kalibra 260 Rem, 6,5 C, 308 win , 6BR in  223 Rem , 338LM

Varovanje: Varnostna družba  Varovanje Valina – 4H

 

Ocena strelskega tekmovanja v počastitev spomina na Staneta Požarja je bila: ODLIČNO. Strelci disciplinirani in upoštevajoči vseh pravil na samem dogodku. Posebna ugotovitev pri preverjanju št. orožja in vrste kalibra orožja je bil: skladno s prijavnico. Prijavljeni tekmovalci pohvaljeni. SV je že prej postavila stojala za nameščanje tarč-pohvalno, zahvala dežurnemu na strelišču. Tekmovanje je bilo v 4 disciplinah, sodniki so bili iz SD Mar Mar, samo na eni liniji pa sodnik iz partnerskega društva Zveze MORiS Tomaž Jamnik SD – Samokres Trzin, zelo pohvalno.

Na podelitev odličij je bil povabljen avtor knjige KROGLA in MEDALJE Janko Sever s predgovorom o nastanku knjige v spomin na padlega Staneta Požarja in Mateja Požar, hčerka preminulega. Prvo memorialno tekmovanje je bilo uspešno.

.

Strelsko tekmovanje je potekalo v skladu s strogimi varnostnimi pravili, ki jih Zveza MORiS in pa samo strelsko društvo SD Mar Mar zahtevata na svojih dogodkih na streliščih SV in pa tudi v skladu navodil NIJZ glede ukrepov za zajezitev pandemije Covid – 19.

Streljanje je potekalo med strelci naše Zveze. Na samem strelišču smo tudi označili varno cono in pa izobesili red na strelišču, ki se ga pričakuje od naših strelcev. Streljalo se je od 9h do 13h – 4 ure. Disciplina po navodilih je bila upoštevana in ugotovljenih ni bilo nobenih kršitev.

 

Odgovorni – vodja streljanja

SD Mar Mar

Vinko Milavec

 

SD Mar Mar- Zveza Moris

SD1991
Zveza društev za precizno in dinamično streljanje
moris
zsč
polenar tactical
Slovenska vojska